Bruna weer open na waterschade, Sandwichbar 68 nog dicht

DRONTEN
De Bruna in winkelcentrum Suydersee in Dronten kan ondanks de waterschade vrijdag gewoon weer open. Medewerkers hebben de afgelopen dagen de mouwen opgestroopt om de winkel op te ruimen. De naastgelegen Sandwichbar 68 is door de schade nog dicht.

Hoofdkraan
Woensdag knapte een slang van een sprinklerinstallatie die boven het plafond zat van de Bruna en Sandwichbar 68. Daardoor liep ruim een uur lang liters water uit het plafond naar beneden, de winkels in. Dat kwam omdat het zowel voor winkelpersoneel als de brandweer niet duidelijk was waar de hoofdkraan zat om het water af te kunnen sluiten. 

Schade 
In het geval van Sandwichbar 68 kwamen de vele liters water terecht op verschillende elektrische apparaten. Zo stonden er onder meer spitten met vlees, een oven, kassa, vitrine en lampen recht onder de plek van de breuk. En een bestelling van ruim 600 broodjes, die bijna af was, kon de prullenbak in.

De Bruna had vooral schade aan boeken, wenskaarten en strips. Er konden in ieder geval drie verhuisdozen met boeken de prullenbak in. De boekhandel kan vrijdag dus gewoon weer open, maar het ziet het er naar uit dat de broodjeszaak langer uit de running is. Daar komt maandag iemand van de verzekering langs om de schade op te nemen. 

reacties (3)

 • Schadeoplossing

   

  Een gevalletje waterschade is natuurlijk altijd vervelend. In dit soort gevallen kan het lastig zijn om te bepalen welke verzekeraar moet worden aangesproken aangezien de slang van de sprinklerinstallatie zowel boven de Bruna als de Sandwichbar zit. Om in zulke gevallen een hoop getouwtrek voor te zijn is het verstandig om een eigen expert in te schakelen (https://schadeoplossing.nl/8-beste-tips-tegen-wateroverlast-in-huis/). Even googlen op 'waterschade eigen schade expert' en je loopt tegen voldoende bedrijven aan..

  reageer
 • Brinkman

   

  Wilde er laatst 40 bestellen dat kon niet dat waren er te veel in één keer. Ik proef een gevalletje verzekerings fraude.

  reageer
 • Rob

   

  Hoezo fraude? Stel: 1 broodje duurt 30 seconden. Dan ben je 300 minuten kwijt voor 600 broodjes. Totaal 5 uur werk.Doe je dat met zijn 5'n tegelijj is het 1 uur werk voor een bestelling voor 600 broodjes. Is mogelijk wat krap in de keuken stel wat eisen aan de plann ik ng, voorraad en aparatuur, maar is theoretisch te doen......

 • Rob

   

  Een bestelling van 600 broodjes, wow, dat is balen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert