Petitie voor behoud spitsbussen naar Holendrecht

ALMERE
OV-reizigers vinden dat Syntus de spitsbussen 153 en 155 tussen Almere en Amsterdam-Holendrecht niet mag schrappen.

Ze zijn een petitie gestart om de buslijnen na december in stand te houden. Syntus neemt die maand het busvervoer in Almere en omgeving over van Connexxion.

Volgens de opstellers van de petitie zal het schrappen ertoe leiden dat reizigers richting Holendrecht vanaf december langer onderweg zijn en soms drie keer moeten overstappen.

De petitie is tot nog toe ruim 300 keer getekend. In een toelichting geven sommige ondertekenaars aan dat ze dagelijks met de spitsbus naar hun werk reizen.

reacties (13)

 • Lexxie

   

  Wat een gezeur is ook nooit goed wees blij dat je een baan hebt

  reageer
 • Ellen

   

  Tja, de gemeente heeft voor de goedkoopste aanbieder gekozen. Dan krijg je dit soort zaken. Weer lekker aan uw inwoners gedacht gemeente Almere!

  reageer
 • Van Haven

   

  Ook lijn 151 naar Bussum wordt opgeheven, heb ik begrepen. Heel naar voor iedereen uit Haven die in Bussum werkt of op school zit. Zij zijn voortaan veel langer onderweg én het wordt veel duurder.

  reageer
 • Lijn 216 behoort niet tot Almere maar tot Amstelland-Meerlanden. Deze lijn wordt opgeheven, maar reizigers hebben alternatief met trein en een frequente ringlijn op heel Schiphol of buslijn 324 van Syntus die elk half uur vanaf Parkwijk/Tussen de Vaarten/Danswijk via 't Oor, Muiden en de A9 naar Bijlmer rijdt. Vanaf hier rijden 14 bussen per uur naar Schiphol toe. Reizigers voor lijn 151 hebben alternatief in de vorm van lijn 110 via Muiden of lijn 320 naar Gooimeer. Stiekem zou een spitsbus 111 (vanuit 't Gooi) een optie zijn, Bussum-Poort met de route als combi 151+210, maar dat staat denk ik niet in de planning...

  reageer
 • Ali

   

  Dank je wel voor het mee denken. Wij willen graag lijn 151 en 153 behouden met een rechtstreekse verbinding richting holendrecht. Ivm files werkt het overstappen niet want de bussen zijn daardoor vaak 5 min. vertraagd en de bussen wachten niet op elkaar. Ik snap nog steeds niet waarom goedgevulde verbindingen verdwijnen. Hiermee zorg je er voor dat mensen niet geneigd zijn de auto te pakken.

 • Van Haven

   

  De trein als alternatief klinkt leuk, maar is wel duurder... loopt flink op als je vaak reist.

 • Lijn 216

   

  Buslijn 216 naar Amstelveen en Schiphol-Oost verdwijnt helemaal. Die neemt Syntus niet over

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Justin

   

  Leuk, het is een begin. En wat dan met bussen 216 en 151? ook deze worden geschrapt. De gemeentes, syntus en connexxion voelen er allen niks voor om iets te doen voor de reiziger. Dat hebben ze al meerdere malen duidelijk gemaakt aan personeel en reizigers. Dus ben benieuwd. Misschien dat wat extra media aandacht iets helpt.

  reageer
 • Lastig... Er zou een spitsbus (325?) kunnen komen, wellicht via A9? (Desnoods kan Cxx tours de lijn uitvoeren met enkele huidige R-Net volvo's?) Tweede optie is lijn M3 (Centrum-Muziekwijk) te verlengen naar het Oor met goede aansluiting op de snelbus via de A9 naar Bijlmer. Reizigers vanuit Literatuurwijk reizen dan met lijn M4 naar Middenkant en pakken daar de streekbus 323 naar Zuidoost en zij behouden dezelfde route als 153 nu, enkel met overstap bij Middenkant in Poort.

  reageer
 • Edwin

   

  Een spitsbus blijft, de 324. Dat is hrt probleem.niet. het probleem is wel dat de huidige 322 en toekomstige 323 en 324 na Walt Disneyplantsoen niet richting Filmwijk Midden en Noord, Flevoziekenhuis en Passage en Stedenwijk gaan, maar via 't Oor naar Gooisekant rn Poort. Voor de 322 en 323 totaal onnodig. Iedereen zal dan op 't Oor overstappen op de 327 en 328 want die gaan daarna gelijk via de A6. Helaas wil de gemeente en/of Syntus alle R-Netbussen via 't Oor en dat is vooral het probleem.

  reageer
 • Ali

   

  De route van de 153 in Almere is totaal anders dan het geboden alternatief via Oor. Waarom een dienst stoppen als deze al succesvol was.

 • Ali

   

  Ik reis ook elke werkdag met deze spitsbus naar mijn werk. Het is belachelijk dat deze lijnen worden opgeheven want deze zitten dagelijks vol. Tevens zitten de treinen overvol en is de auto geen alternatief.

  reageer
 • Rob

   

  Ja, leve de privatisering. Hiep hiep hoera

  reageer
 • Edwin

   

  Hoe zit het met buslijn 216. Almere schiphol?

  reageer
 • Bart

   

  Het is een lastige. Ja de reizigers van de 153 en 155 gaan er op achteruit. Maar het is niet zo dat ze totaal niet naar holendrecht kunnen. Dat kan nog steeds maar dan met een paar keer overstappen. In ruil daarvoor rijden de stadbussen veel vaker dan nu tegen 20% minder kosten (de gemeente had een versobering in de stad verwacht maar de bussen rijden straks vaker). Persoonlijk vind ik het een goede afweging om op deze lijnen te bezuinigen (ze rijden immers op plekken waar de andere bussen ook stoppen) maar het is wel vervelend voor de gebruikers ja.

  reageer
 • Robert

   

  Als u goed kijkt ziet u dat er geen bus meer rijd naar Holendrecht! Alle bussen die naar Amsterdam zuid oost rijden stoppen op Bijlmer arena

 • 13xx

   

  Worden deze lijnen opgeheven omdat Syntus dat besloten heeft of omdat de concessie gever dat besloten heeft?

  reageer
 • Frits

   

  De gemeente heeft de vervoerders bij de aanbesteding de vrijheid gegeven. En Syntus heeft van die vrijheid gebruik gemaakt door in te zetten op locaties en verbindingen waar - in de prognose van Syntus - zo veel mogelijk reizigers getrokken worden.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert