Rekening criminelen nepbrief geblokkeerd door ING

ALMERE
De ING heeft het bankrekeningnummer in de nepbrief van de gemeente Almere geblokkeerd. 

Vorige week werd er door oplichters een brief in de bus gegooid van verschillende Almeerders. Hierin werd gevraagd 197 euro over te maken voor de afvalstoffenheffing. De brief bleek afkomstig van criminelen. 

Volgens ING woordvoerder Karin van der Pol zijn er geen gedupeerden. 


 

reacties (3)

 • lelystadse

   

  geweldig dat ING nu zo snel ingrijpt zouden ze ook moeten oden met de rekening van dutchleads.nl daar zijn namelijk al duizenden slachtoffers en die krijgen het geld niet terug want ING wacht op melding van een landelijk punt en die komt er dus blijkbaar niet ook niet na vele aangiftes.....maar hier blijkt dat het dus wel kan........

  reageer
 • jan r. bakker

   

  Dutchleads is waarschijnlijk zo slim geweest de gelden direct na binnenkomst op hun rekening weer weg te sluizen/op te nemen. ING gaat die slachtoffers heus niet uit eigen zak terug betalen.

 • Julia

   

  Volgens ING woordvoerder Karin van der Pol zijn er geen gedupeerden. Personen die wel geld hebben overgemaakt, krijgen het bedrag teruggestort. Als er geen gedupeerden zijn hoeven zij toch niets terug te storten?

  reageer
 • Piet

   

  Jawel. Ze zijn niet gedupeerd omdat ze het geld terugkrijgen. Er zullen heus wel mensen zijn die betaald hebben.

 • SJP

   

  Er staat een schrijffout in: "...iedere huishouden.." dat is al verdacht...

  reageer
 • Joop

   

  Ga lekker slim doen. Iedere huishouden. Daar zullen veel mensen overheen lezen.

 • John

   

  Alsof elke schrijffout in overheidscommunicatie verdacht is... Ik zie wel meer gekke dingen. Wat ik wel raar vind is dat er geen gedupeerden zijn, maar dat personen die geld hebben overgemaakt het bedrag terugkrijgen. Die waren dacht ik toch echt eventjes gedupeerd.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert