Gemeente wil geld zien van Media036

ALMERE
De gemeente Almere gaat een deel van de subsidie van de lokale omroep Media036 terugvorderen. De omroep bestaat inmiddels niet meer. Voorzitter Willem Miermans zegt te veel tegenwerking vanuit de gemeente te hebben ervaren.

Voor de eerste helft van dit jaar is 23.500 euro subsidie overgemaakt. Media036 kan niet precies aangeven wat er met dat geld is gebeurd. De gemeente heeft tweemaal gevraagd aan de omroep om stukken te overleggen en concludeert nu dat 'de feiten aanleiding geven om over te gaan tot een gedeeltelijke terugvordering'.

Om hoeveel geld het gaat, wil een woordvoerder niet vertellen omdat de omroep nog een kans krijgt om een bezwaar tegen het terughalen van de subsidie in te dienen. Ondertussen bestudeert de gemeente de boekhouding van 2016 nog en zal ze later een besluit nemen of die subsidie goed is besteed.

reacties (13)

 • Alexs

   

  Hoe kan het zijn dat bestuursleden van een oude omroep weer het hardst staan te roepen het stinkt aan alle kanten

  reageer
 • Hendry

   

  Inmiddels heeft Almere Deze Week de aanval geopend op Willem Miermans en zijn het vooral zijn de mensen met een belang die hierop reageren. De AOS voorop die zelfs wethouder Huis beticht van vriendjespolitiek met Miermans. Almere Deze Week spint garen bij het voorkomen van een goede lokale omroep en durft blijkbaar iedere uiting zonder wederhoor aan, iets waar zij overigens al jaren niet vies van zijn.

  reageer
 • Realist

   

  Media036 moet subsidie terugbetalen, maar zeer waarschijnlijk is dit allang opgegaan aan de verplichtingen waaraan zij dienden te voldoen. De lokale bekostiging is bij lange na niet voldoende om welk initiatief dan ook langer dan een jaar in de lucht te houden simpelweg omdat deze aan een bak verplichtingen moet voldoen en dus aan hoge kosten vast komt te zitten. Daarnaast willen Almeerders kwaliteit en actualiteit, iets wat met vrijwilligers niet te doen is. Ze missen de competenties en maken bij tijdgebrek toch echt andere prioriteiten dan de omroep. Wanneer de gemeente Almere niet bereid is het bedrag te verviervoudigen, kunnen ze maar beter helemaal stoppen en geen enkel initiatief meer ondersteunen. Of deze dient zelf voldoende financiële en personele middelen te kunnen inbrengen, minimaal de helft van het jaarbudget. Dan nog even over de noodzaak. Is die er wel? Als het aan de programmamakers ligt wel, maar de kijker en luisteraar? Eerdere onderzoeken wezen uit dat slechts een handvol mensen interesse heeft in een lokale omroep en om daar dan zoveel gedoe omheen te willen maken? Het gaat veelal om mensen van 35 jaar of ouder en passen in die zin prima in de doelgroepen van Omroep Flevoland die de middelen, kennis, kunde en continuïteit kunnen waarmaken waar de lokale omroep in geen 50 jaar aan gaat voldoen. De enige die er nu financieel beter van wordt is een signaaldistributeur uit Naaldwijk die een dikke 21.000 euro per jaar opstrijkt en dan heb je nog geen programma gemaakt.

  reageer
 • WM

   

  Die singnaaldistributeur is een vaag mannetje. Lult zich met de beste bedoelingen naar binnen en zegt dan dat je een langdurig contract bent aangegaan. Of je ff wil betalen.

 • Word vervolgd

   

  Beslaglegging bij bestuursleden zijn een feit....... :-)

  reageer
 • WM

   

  R. Raman, C. B. Wouts, C. Toorenburg, W, Miermans....................who's next?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Berend

   

  Ondernemers en lokale omroepen, een slechte combinatie is wel gebleken in Almere. Vanaf 2005 is het kommer en kwel. Vrijwilligers worden niet gehoord, mensen die zich integer inzetten voor het bestuur worden als oud vuil in de media geparkeerd etc etc.

  reageer
 • michael

   

  Mieremans is zeker niet te bereiken voor enig commentaar. En hopelijk stop de gemeente met een eigen stad omroep te willen hebben !!!

  reageer
 • Joost

   

  De gemeente wil dit ook helemaal niet, maar er is een wet die zegt dat ze dit soort initiatieven dient te bekostigen. De gemeente kan hier overigens vrij simpel onderuit, want geen initiatief voldoet aan de mediawet, dus, niet aan de eisen, klaar!

 • svv

   

  oke ik heb nog wel een permanente marker voor de gemeente, want het geld kunnen ze wel op hun buik schrijven

  reageer
 • Ik zeg visfriet

   

  Weer een echte miermans aktie. Das pech geld weg.

  reageer
 • Serge

   

  Wie had dit ook verwacht he?!

  reageer
 • Jeroen

   

  Och, de volgende staat al klaar #omroepalmere

 • Ed Molenaar

   

  Wel vreemd dat men niet weet wat er met het geld gedaan is. Je zou denken dat een accountantskantoor dat wel onder controle heeft. Zoveel geld is het ook niet; salaris voorzitter en leaseauto zijn grote posten.

  reageer
 • Maarten

   

  Blijkbaar is er op een onduidelijke manier boekhouding gevoerd. Of dat nu het resultaat van mogelijke onkunde is of bewust is gedaan zal dus uitgezocht moeten worden. Of een accountant bij het voeren van de boekhouding betrokken is geweest is maar helemaal de vraag.

 • Pieter

   

  En waar is het gebleven!!! Bij MM in de zak

  reageer
 • Leo

   

  Wat is dit voor n soap.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert