Avondvierdaagse Haven en Stad afgelast; Poort en Buiten gaan wel door

ALMERE
De wandel4daagses in Almere Stad en Almere Haven zijn maandagavond afgelast vanwege verwacht onweer. Dat meldt Bert Veluwenkamp van de organisatie Op Stap '94. 

Code geel
"De Koninklijke Wandelbond gaf een negatief wandeladvies. Het wordt maandagavond code geel en er wordt onweer verwacht. Dus dan is het voor ons einde oefening. We willen de kinderen niet in gevaar brengen. Tegen regen kun je je kleden, maar lopen tijdens onweer is uit den boze." 

Avond-drie-daagse
Maandagavond zouden zo'n 2.000 kinderen en ouders aan hun vierdaagse beginnen. Dat de eerste dag is afgelast betekent niet dat het hele evenement voorbij is. Dinsdagavond gaat het evenement gewoon van start. "Jammer voor ons, maar het wordt nu gewoon een driedaagse."

Tocht in Poort en Buiten gaat wel door
In Almere Buiten en Almere Poort gaat de avondvierdaagse maandagavond gewoon door. De organisatie in Poort heeft wel besloten om de 10 kilometer te schrappen. Iedereen loopt 5 kilometer waardoor kinderen minder lang onderweg zijn. 

reacties (5)

 • Gatso

   

  Gelukkig heeft men de beslissing genomen om de 4-daagse vanavond af te gelasten. Geen jankende koters langs mijn huis die verplicht van paps en mams mee moeten doen.

  reageer
 • Je vergeet dat je zelf ook zo een koter geweest bent

 • Ingrid.

   

  Strak blauwe lucht. Prachtig weer om te wandelen in Haven.

  reageer
 • Chrissie

   

  Kijk naar buiten...ik zie geen onweer! We laten ons veel te snel gek maken met Code oranje, geel blauw, rood. Vroeger keken we gewoon naar de lucht

  reageer
 • Sneu

   

  Echt sneu dit. Hulde aan de organisatie!

  reageer
 • Daan

   

  Waarom dit weer

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert