Ravage bij botsing auto's op Oostranddreef

LELYSTAD
Bij een aanrijding tussen twee auto's op de Oostranddreef en Kustendreef in Lelystad is een ravage ontstaan. Bij één auto is de voorkant volledig verdwenen. Het wegdek was bezaaid met brokstukken.

De andere auto die betrokken was bij het ongeluk is na de aanrijding in een sloot naast de Oostranddreef terecht gekomen. De sloot is ter plaatste niet diep, waardoor de auto deels boven water bleef.

Of er gewonden zijn gevallen is niet bekend. De politie onderzoekt hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren.

reacties (24)

 • Hendrik

   

  Ik heb rijles in Amsterdam gehad en daar zijn nog veel meer onoverzichtelijke kruisingen. En bij de rijles heb ik geleerd dat nooit zonder goed uit te kijken zo'n kruising op moet rijden. Het is de verantwoording van de bestuurder om op te letten. Niet die van de gemeente. De gemeente kan hooguit helpen om de boel overzichtelijk te houden, indien mogelijk. Bovendien heeft verkeer op de voorrangsweg altijd voorrang. Lijkt mij duidelijk. Vraag me af wat de verzekering van het argument vindt dat de begroeiing te hoog was.....

  reageer
 • KC

   

  De Binnenhavenweg weg is helemaal levensgevaarlijk door hoge gras en riet in de bermen. De bermplanken met wildmolentjes zijn niet meer zichtbaar. Dit betekent dat het wild ook niet meer wordt geattendeerd op het verkeer. Levens gevaarlijk.

  reageer
 • Hebben we zelf voor gestemd..

   

  De raad (door ons gestemd) heeft met dit plan ingestemd. Eén politieke partij vond het nodig dat de bijtjes zich ongestoord kunnen voortplanten in de bermen. Dit doordat wij allemaal op raadsleden hebben gestemd die totaal niet weten waar ze het over hebben of mee bezig zijn. Deze raad heeft een achterban van Rotary's, Rijpers en oudgedienden die nog steeds bepalen wat er in Lelystad gebeurd. Nu zijn er weer een paar levensgevaarlijke kruispunten gecreëerd waar met geld vanuit de EU nieuwe rotondes kunnen worden geplaatst door lokale ondernemers die toevallig in de Rotary's zitten of Rijpers als vrienden hebben. En ja, ik vind de situatie zoals hij nu is belachelijk! Als sta je stil zie je op vele punten nog steeds niets, rij voor mijn werk dagelijks door heel Lelystad, ik rij netjes en rustig, maar heb al diverse malen bijna een botsing gehad.

  reageer
 • Mariska

   

  Als íedereen eens rustig een kruising of rotonde nadert scheelt dat al een heleboel. Je kan die moeder wel weer de schuld gaan geven dat ze moet wachten maar dan kan je wachten tot je een ons weegt. Als je niets ziet zie je niets.... En dan heb je weer van super geirriteerde mensen achter je die weer haast haast haast hebben. Rustiger rijden, meer geduld met elkaar en inderdaad de gemeente moet veel eerder snoeien dan heb je beter overzicht.

  reageer
 • Jan

   

  Wat een onzin verhalen zeg over dat de begroeing het zicht ontneemt. De laatste stukje is keurig gemaaid, dus als je rijstijl hierop aanpast is er niks aan het handje. Even een cursusje voor de mensen die het niet gebrijpen. Naast dat ding wat je intrapt om zo snel mogelijk de dreef op te kunnen schieten zit een stopper. Als je die optijd in trapt dan sta je aan het eind van de weg stil. Je kijkt over het gemaaide gras of er een auto aan komt, zo niet geef je gas en rij je verder. Bij twijfel (of je snel genoeg bent) wacht je op je volgende momentje. Oh ja, als je links afslaat herhaal je deze procedure als je de eerste weg bent overgestoken. Degene die het dan nog niet begrijpen, kunnen misschien beter hun rijbewijs inleveren en een taxi nemen.

  reageer
 • Jan

   

  Volgens mij ben jij nog nooit op de plek geweest. En, wat je vergeet in je nogal hoogdravende en vooral, kijk eens hoe goed ik ben, is dat het verkeer dat over de dreven raast, vaak zo snel bij de oversteek is, dat je niet eens de kans krijgt ze te zien aankomen. Tenzij je in een vrachtwagen zit oid, en je lekker veel overzicht hebt. Dus niet zo hoog van de toren blazen, want dit slaat echt nergens op.

 • laat alle reacties zien
 • Rob

   

  Dus als ik het goed begrijp, vinden veel mensen dat ze de situatie niet kunnen overzien en gaan ze vervolgens toch oversteken.

  reageer
 • Klaas

   

  Elke dag zie ik dat in Lelystad sommige automobilisten denken dat ze mee doen aan de formule 1 races. Vanmorgen (even voor 8 uur) nog een gek met rode audi (cabrio). Links en rechts inhalen over de Larserdreef om weer als een gek te stoppen om af teslaan naar de BP. Ben je dan goed in je bovenkamer?

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Inderdaad staat het groen rond vele kruisingen wel erg hoog en belemmert het vrije zicht. Maar wat doe je dan als verantwoordelijke weggebruiker? Je anticipeert op de beperkte zichtomstandigheden! Net zoals bij mist of slecht weer. M.a.w. even wachten en zeker weten dat je de kruising kunt oversteken. Pas als je er van overtuigd bent dat je andere verkeersdeelnemers en jezelf niet in gevaar brengt, steek je over en/of voeg je in. Hoe moeilijk kan het zijn? Zelfs met dit warme weer... Verkeersdeelname is een serieuze aangelegenheid! Geen videogame! Anders is het game-over of zelfs RIP :-( (zoals helaas telkens weer blijkt uit de diverse droevige berichten) Voorkom alle ellende en schade, doe je zelf en anderen een plezier en rijdt altijd met je volle verstand en aandacht.

  reageer
 • Dick Heijboer

   

  Begrijpelijk dat je door het hoge gras daar minder ziet dan wanneer het laag is. Daar dient men dan de snelheid op aan te passen als het gras (nog) niet gemaaid is. Ik woon daar om de hoek en moet daar dus regelmatig de hoek om. Ik zie regelmatig automobilisten te veel risico nemen. Als je niets ziet, stop dan. Kijk goed en steek dan pas over. Beetje makkelijk om de schuld proberen te verleggen.

  reageer
 • Joke

   

  Misschien dar de hoge begroeiing in de middenberm heeft meegespeeld. Je ziet geen.....

  reageer
 • Fred

   

  Oorzaak mogenlijk geen zicht door te hoog gras e.d. in de berm. Een terugkerend probleem in Lelystad. Over een langere afstand vanaf een kruizimg e.d. kort houden zou een verbetering zijn.

  reageer
 • JanB

   

  Tja, nu wordt er volop geklaagd dat het gras te hoog is (en het wordt blijkbaar zelfs tot de centimeter nauwkeurig gemeten!), maar kijk maar eens om je heen, alles groeit de laatste week enorm snel! Zeker op het land valt het op, de aardappelen, bieten, noem maar op. En helaas is de capaciteit van de bedrijven die de bermen moeten maaien beperkt, ze kunnen niet overal tegelijk zijn. Bezuinigingen, beleid, je kan alles de schuld geven maar moeder Natuur gaat gewoon haar eigen gang!

  reageer
 • R.

   

  Natuurlijk zijn we gaan meten, de volgende keer moet mijn moeder het misschien wel met haar leven bekopen, ze was er niet zo vanaf geweest als ze 1 seconde eerder was geweest. Je ziet de auto's pas op het laatste moment aankomen en we weten allemaal dat in de lente/zomer het gras sneller groeit, dus daar kan de gemeente ook rekening mee houden. Als de bedrijven er niet genoeg capaciteit voor hebben, betekent dat dus dat er meer geïnvesteerd moet worden om dit soort ongelukken te voorkomen. Meer mankracht en meer maaimachines. Het is wel makkelijk om te zeggen dat het 'maar de natuur is' en dat we 'zo erg klagen dat we het zelfs gaan opmeten', totdat je eigen familielid daar in die auto zit.

 • Cornelia

   

  De eerste meters van betreffende strook zijn idd gemaaid, echter niet ver genoeg!. Op dit punt moet je 10x keer kijken alvorens de oversteek te wagen en dan nóg, zo zijn er meerdere soortgelijke onoverzichtelijke punten in Lelystad. Degenen die voor dit "maaibeleid" verantwoordelijk zijn ontberen iedere vorm van praktisch verkeersinzicht.

  reageer
 • Marleen

   

  Het gras is daar ter plaatse 1,60 op het hoogste punt, dichte begroeing is 70 cm hoog. Zojuist gemeten, gefilmd en gefotografeerd. Afstand tot de boom is 18 meter, het stuk wat gemaaid is. Wat is de benodigde remweg bij 70km per uur?

  reageer
 • Barbara

   

  Er wordt hooguit wegens bezuinigen, en ook nog eens op langdurig verzoek van verkeersdeelnemers hier in de stad een klein stukje gras vanaf de hoeken gemaaid. Dat is onvoldoende om het benodigde zicht te krijgen. Levensgevaarlijk dus. Eerste effect is binnen. Op naar de volgende klap! Ga zo door gemeente!

  reageer
 • Jan

   

  Eerste effect? Dit is de zoveelste klap op dit punt.

 • Dirk

   

  Ze hebben daar op de kruising wel wat gemaaid maar niet genoeg het belemmerd nog steeds je zicht heb dat zelf gisteren avond zelf ondervonden toen ik wilde oversteken. Maar ik zou de gemeente wel aansprakelijk stellen dit is nalatigheid. Hoop dat de alles goed gaat met de betrokkene

  reageer
 • KC

   

  Het is op het ogenblik een enorme puinhoop met veel te hoog gras en bloemen in de bermen. Je ziet niet meer wat er rijdt. Kijk eens bij de kruizing Binnenhavenweg met de Zuigerplasdreef. Kom je vanaf Oostervaart dan zie totaal het verkeer die komt vanaf het Zuigerplasbos totaal niet en zeker cabrios zijn niet te zien.

  reageer
 • Buuf21

   

  Idd heb op dat punt het zelfde ondervonden. Je ziet de auto's op het laatste moment vanaf t rangeerstation aankomen en zodra je al op de weg staat is t gas geven om niet die auto achter op je te laten knallen

 • tony

   

  Inderdaad, de gras is veel te lang je kunt niet zien wat er aan komt tot het laaste 20 meter

  reageer
 • Annechien

   

  Ik ben het er mee eens dat het een erg gevaarlijk punt is door het hoge gras.......! Zelf rij ik er dagelijks en ben steeds bang iets over het hoofd te zien. Als het hoge gras de oorzaak is, zou ik het echt erg vinden....

  reageer
 • Nadia

   

  Kan zijn dat ik het verkeerd zie op de foto's, maar volgens mij is deze kruising juist wél net gemaaid. Als dit tóch de reden is, dan is het de hoogste tijd dat de gemeente zich eens goed achter de oren krabt hierover. Inderdaad al veel te veel (bijna) ongelukken door te laat maaien.

  reageer
 • Chrissie

   

  Ja Klopt. Je ziet niks door het lange gras in de bermen. Vanmorgen ook al bijna aanrijding gehad. Hier ligt een belangrijke taak voor de gemeente! Het wordt te gevaarlijk dat "ecologische" (lees= geld!) beleid :(

  reageer
 • Marik

   

  Het is ook levensgevaarlijk op het moment met bermen waarin de begroeiing zo hoog staat dat het het zicht op de dreven enorm belement.

  reageer
 • gbght

   

  Jeetje, er was weer van alles aan de hand vandaag. Politie had het vreselijk druk met de ongelukken. Zou het warme weer parten kunnen spelen?

  reageer
 • Anonimus.

   

  Dit wordt expres hoog gehouden. Ben je voor je zelf verplicht om langzaam rijden. Het midden op rotondes staat ook vaak een hoog bouwwerk.835304

 • Jan

   

  Resultaat onderzoek kan alles vertellen over wie voorrang had ed, maar iedereen die deze T splitsing moet oversteken kan je vertellen dat de gemeente hierin steeds weer de fout in gaat. Het gras en onkruid groeien zo hoog dat je niets kunt zien. Wanneer treft men nu eens maatregelen tegen deze idiote situatie? Maaien die boel!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert