Serre 's zomers te heet, 's winters te koud

ZEEWOLDE
De bewoners van appartementencomplex Luxor in Zeewolde willen dat de gemeente of woningbouwstichting Woonpalet iets doet aan hun activiteitenruimte. De glazen serre is in de zomer erg warm, maar in de winter juist te koud om er activiteiten te houden.

In de Luxor wonen ongeveer zestig senioren. Vorig jaar juni hebben zij in hun binnentuin een serre met keuken gekregen. In de ontmoetingsruimte met de naam 'Buiten Gewoon' worden bijna dagelijks activiteiten gehouden. De bewoners zijn blij met de serre, maar nu is het er erg warm en afgelopen winter was het er door kou en vocht niet uit te houden. Bewoners zaten met jassen en dassen aan in de ruimte.

De bewoners hebben al twee keer een brief geschreven, maar volgens Mara Peeters zonder succes. Enkele raadsleden zijn langs geweest, maar er zijn geen toezeggingen gedaan. De bewoners hopen dat de tegelvloer wordt aangepast, zodat er minder kou uit de grond trekt. Gebeurt dat niet, dan vreest de activiteitencommissie dat de serre komende winter niet kan worden gebruikt. Dat is jammer omdat veel ouderen juist in de winter niet zo snel de deur uit komen.

Woonpalet laat weten in gesprek te zijn met de bewoners van Luxor. De woningbouwstichting hoopt voor de winter een goede oplossing te hebben.  

reacties (5)

 • Brigitte

   

  Wij hebben ook een kas/serre. Hetzelfde probleem. Hoort bij een kas/serre. Bij te warm weer lekker buiten gaan zitten en bij kou zoals vorst gewoon niet gebruiken. Dan blijk je er toch nog erg veel plezier van te hebben!! Wij zijn er heel blij mee in ieder geval!! Maar we moesten hem dan ook zelf betalen, dan ben je sneller tevreden :))

  reageer
 • Wim

   

  In het appartement was een inpandige ruimte gepland. Maar door miscommunicatie tussen de woningbouwvereniging en de gemeente is dit niet doorgegaan. Terwijl de bewoners hier wel op inschreven. De afspraken zijn niet nagekomen. Vervolgens kwam er na acht jaar een oplossing die geen oplossing bleek. Zowel de gemeente als de woningbouw hebben de bewoners, sociale huurwoningen, in de steek gelaten.

  reageer
 • Jan

   

  Probleem is dat een echte serre geïsoleerd is. Dit is blijkbaar een tuinkamer en die heeft nu eenmaal andere eigenschappen dan een echte serre. Alles openzetten in de zomer en zonwering aanbrengen kan helpen in de zomer, in de winter flink verwarmen...

  reageer
 • Truus

   

  Waarom altijd problemen bij de gemeente of woningbouw dumpen, lap zelf eens geld bij elkaar en laat het fixen. Moet het altijd bij een ander vandaan komen? Er is schijnbaar bij de bouw van dat ding niet goed na gedacht.

  reageer
 • Maarten

   

  Wat u daar schrijft is onzin. Er is door de opdrachtgever en/of architect en/of aannemer inderdaad bij de bouw van die serre niet goed nagedacht. Dus die moeten het probleem structureel oplossen; niet de gebruikers ermee opzadelen.

 • mag een gegeven paard niet in de bek kijken...oplossing is toch simpel zelf te bedenken .in de zomer dak afdekken,en in de winter paar straalkacheltjes erin,zijn de kosten niet ff lappen met elkaar en klaar,,hoeft een gemeente niet voor op te draaien lijkt mij.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert