Vertrekregelingen ex-managers kosten Ymere half miljoen

FLEVOLAND
Woningcorporatie Ymere, met vestigingen in Flevoland, Noord-Holland en Zuid-Holland, heeft ruim een half miljoen euro uitgegeven aan vertrekregelingen voor drie ex-managers. Dat meldt RTL-Z op basis van het jaarverslag.

Een business controller ontving een ontslagpremie van 223.000 euro. Een assistent procesmanager kreeg bijna 191.000 euro mee. Zij werden ontslagen bij een reorganisatie. De vergoedingen zijn gebaseerd op de lengte van de dienstverbanden, aldus Ymere.

Verder was de corporatie ruim 100.000 euro kwijt aan het doorbetalen van de voormalig directeur Maatschappelijke Projecten als adviseur. De corporatie is de afgelopen jaren meerdere keren in het nieuws gekomen vanwege de afscheidspremies die werknemers en bestuurders ontvingen.

reacties (9)

 • Hanzzz

   

  Business Controller, procesmanager, directeur maatschappelijke projecten Allemaal "dure" namen dus dat moet wel veel geld kosten ! Waren het nu de timmerman , loodgieter of de stukadoor dan kwamen die eraf met een "waterijsje" En het " mooiste " is dat ik zie dat er nu bij Ymere al weer een strategisch controller word gevraagd dus weer een dure !!! Maar ach een paar euro huurverhoging dicht het gat wel weer!!

  reageer
 • Bb

   

  Dat heet diefstal van het volk

  reageer
 • pieter

   

  Maakt de coöperaties niets uit, met de "achteraf " welkome huurwet van minister Blok, worden dit soort uitgaven met een leuke huurverhoging weer gecompenseerd.

  reageer
 • Hans

   

  Waarom worden alleen de functies van deze aasgieren vermeld en niet hun namen? Ze zullen daar echt niet van wakker liggen; het geld hebben ze immers al in hun zak.

 • Boels

   

  Niet te filmen. Een corporatie speelt met publiek geld en dan moeten de beloningen afgestemd zijn op die van ambtenaren. De corporaties hebben niets geleerd van de schandalen (denk aan het Maserati-mannetje) en ook de politiek niet. Maak van de corporaties een staatsbedrijf. De vraag blijft: zijn die gasten nu afgekocht omdat ze zo goed hun werk deden of is het meer zwijggeld omdat het toezicht faalde?

  reageer
 • Taxi chauffeur

   

  Omgekeerde wereld, als wij ontslag krijgen kunnen we op een houtje bijten en zij krijgen gewoon tonnen mee, paar keer zn functie, de boel lekker in de soep laten draaien en hop op naar de volgende, binnen een paar jaar miljonair. Dieven zijn het.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Gert

   

  Dit soort mensen gaat de samenleving aan kapot

  reageer
 • Gman

   

  Gierige Witteboorden criminelen. Als men/de gemeente of justitie hier geen zaak in ziet, hoe blind zijn wij dan werkelijk!!??

  reageer
 • Patrick

   

  Ik wil daar graag solliciteren. En ik beloof dat ik er maar een paar jaar blijf werken. Minder is ook goed, over het bedrag worden we het wel eens.

  reageer
 • KC

   

  Dit is niet te filmen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert