College wil 750.000 euro uittrekken voor palenscherm

URK
Het college van burgemeester en wethouders van Urk wil 750.000 euro uittrekken voor het opknappen van het resterende deel van het palenscherm rond het oude dorp.

Dat zei wethouder Freek Brouwer dinsdagmiddag in Dit is Flevoland. De gemeenteraad moet nog instemmen met het voorstel. De palen beschermden destijds het eiland Urk tegen het water en markeren de vorm van het voormalige eiland. 

Er is een stuk van 315 meter opgeknapt. Dat heeft al acht ton gekost. De totale kosten bedragen ruim twee miljoen euro. 
reacties (11)

 • Dirk Zaan

   

  Daar komt het gezeur weer over het budget en dat ze er uitkeringen van moeten betalen. Alles in het teken van de uitkering en niets vor het algemeen belang.

  reageer
 • Polderaar

   

  Dat geld is wel beter te besteden. Kijk naar het onderhoud van de fietspaden en wegen in Urk. Eerste stuk palenscherm bij de winkels is mooi geworden. De andere stukken aan de westkant kun je ook mooi vervangen met een hellend gazon. Grond genoeg over in de polder. Af en toe een klein stukje palenscherm voor de markering. Scheelt heel veel geld.....

  reageer
 • Tsja

   

  Das balen geen geld voor palen.

  reageer
 • Oude Urker

   

  Ik heb er als klein jongetje nog zat gezwommen achter het palenscherm. Tussen de 'oofies' (soort kribben) had je allemaal van die kleine strandjes. Met helder weer kon je de Lemmer en Kuunder zo zien liggen. Na de oorlog was het het allemaal verdwenen.

  reageer
 • Oude Urker

   

  Jammer dat het palenscherm destijds niet helemaal is gereconstrueerd. In de tijd dat men op het idee kwam het in de oorlog voor brandhout afgebroken palenscherm weer te herstellen, was een groot gedeelte van de eilandgrens al volgebouwd. Vanaf de IJsvlet- Maranathakerk en Brandweerkazerne-slikhoogte is de overgang tussen oude en nieuwe land eigenlijk niet meer te zien. Jammer dat een 'rondje om het top' zoals men vroeger tot nog een hele tijd na de inpoldering deed, niet meer bestaat..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Willem dronte

   

  315 meter voor 800000 Euro en 500 meter voor 2000000 Euro bij wie verdwijn er dan 700000 Euro in zijn kont zak ?!!!! Of kan hij niet rekenen op Urk

  reageer
 • Me

   

  Wat een onzin. Gooi het maar in de vuurkorf, daar worden we tenminste warm van.

  reageer
 • Uk

   

  Over paar jaar op zoek naar geld voor plankier. Bruggetje naar de dam ligt nu al gammel te zijn.

  reageer
 • Echte Urker

   

  Wat een weggegooid geld. Belachelijk voor een stukje palenscherm wat. Geen enkel nut heeft maar alleen maar voor de sier staat.

  reageer
 • Kees

   

  Ik heb helemaal niets met Urk, maar vind het heel goed dat hier geld aan uitgegeven wordt. Het gaat om een stukje historisch besef. En er is helemaal niets mis met sier. Het wordt wel heel saai als we enkel nog geld aan praktische zaken uitgeven.

 • Klaas

   

  Voor 315 meter betaal je 8ton.voor de volgende 500 meter 2miljoen.iets zegt mij dat er iets niet klopt.of het verhaal is niet goed opgeschreven

  reageer
 • Gerard

   

  Als je ook ziet hoe dat geralliseerd word! Dat is ook overtrokken! Dat kan veel goedkoper. Vroeger zat er ook geen staken constructie achter.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert