Hond bijt schaap dood in Schoterveld

NOORDOOSTPOLDER
In natuurgebied Schoterveld bij Bant is maandagmiddag een schaap doodgebeten door een hond. Dat laat boswachter Harco Bergman weten via Twitter. 

De eigenaar van de hond heeft zich daarna gemeld bij de herder met de mededeling 'dat doet hij anders nooit'. 

Volgens Bergman was de hond ontsnapt aan de aandacht van zijn baasje. Vervolgens heeft hij een van de 40 schapen in het gebied te grazen genomen. De boswachter benadrukt dat honden in dit deel van het natuurgebied gewoon aan de lijn moeten. De andere schapen bleven ongedeerd. 


 

reacties (13)

 • red

   

  En weer wordt de hond de schuld gegeven van alles de enige schuldige is de eigenaar, die had hem aan de lijn moeten houden en zeker in zo'n gebied.Het schaap is helaas dood en wie weet moet die hond ook wel worden afgemaakt alleen al om t feit dat hij een schaap heeft gedood.Triest

  reageer
 • Soraya

   

  Baas moet zorgen dat de hond zoiets niet kan doen en niet in de gelegenheid komt. Klaar. Maar met agressiviteit heeft het niets te maken en dus ook niet met mogelijk in de toekomst mensen aanvallen. Zelfs een 'normaal opgevoede' hond kan in jachtdrift komen. Een hond heeft een aangeboren jachtinstinct. Bij sommige rassen is dit zodanig omgevormd dat men het gebruikt om schapen te hoeden. Prooidieren doden kunnen we niet leuk vinden, maar abnormaal gedrag is het niet. De baas moet ervoor zorgen dat zijn hond niet in de problemen kan komen hierdoor en dient zijn hond aangelijnd te houden in gebieden met wild en alle andere gebieden waar het niet is toegestaan de hond los te laten lopen of waarvan de eigenaar kan weten dat het een risico op kan leveren omdat er bijvoorbeeld schapen grazen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Hij doet niets hoor"...jaja, morgen brengen.

  reageer
 • Wil

   

  "Doet 'ie anders nooit". Nee, dat moest er nog eens bijkomen! Hond afmaken is geen oplossing. Het gedrag van de baasjes moet veranderen. En dat doe je het beste met flinke geldboetes.

  reageer
 • Rene van PVV

   

  Ik word langzamerhand zo moe van al die egoïstische mensen die lak hebben aan de regels, en dit krijg je ervan... Voed je hond op net alsof het je kind is... en neem je lijn mee! Ongelofelijke wat een domme mensen in ALMERE waar het kan!

  reageer
 • Albert

   

  Het was helemaal niet in Almere maar in de Noordoostpolder bij Bant. En een hond is een dier; die moet je heel anders behandelen dan een kind wil je hem laten gehoorzamen. Maar de schuld ligt gewoon bij de eigenaar want die had de hond niet los mogen laten lopen.

 • laat alle reacties zien
 • Popje

   

  Zo jammer weer. Wanneer leren mensen nu eens dat in natuurgebieden alles aangelijnd moet blijven . De onze lopen nergens los.

  reageer
 • Jammer dat er gelijk weer aan een vechthond wordt gedacht! Kan ook een herder zijn die niet op de lijst staat. Is gewoon onverantwoord dat een eigenaar zijn hond niet onder controle heeft, ongeacht wat voor hond. Hondencursus zou gewoon voor elke hondenbezitter standaard moeten zijn.

  reageer
 • Carl

   

  Waar staat dan dat er aan een vechthond gedacht wordt?

 • Kaassie

   

  een Herdershond zal niet zo snel een schaap doodbijten, hoog op corrigeren. Dat ligt in de genen vast.

 • Ger

   

  Hij doet niks, hij bijt niet, je hoort het bijna dagelijks. Inderdaad er moet iets gebeuren. En vooral schade verhalen op eigenaar. Maar uit eigen ervaring weet ik dat het heel moeilijk is.

  reageer
 • Klaas

   

  Hond afmaken. Vormt een gevaar ook voor mensen dit beest.

  reageer
 • Weetniet

   

  Jammer dat niet vermeld wordt wat voor een hond. Het is vast geen Yorkshire terrier geweest of chiwawa of maltezer.... Verschrikkelijk voor het schaap. En de bijthond..? Die kan gewoon verder...?

  reageer
 • Karel

   

  Veel eigenwijze hondeneigenaars denken: het kan wel even. Toch is het niet normaal dat een hond (wel of niet aangelijnd) een schaap te pakken neemt. Een normaal goed opgevoede hond bijt niet zomaar een schaap dood. Is het ras van de hond bekend? Honden die als vechthond bekendstaan, zie ik dit namelijk wel doen. Niet voor niets wil Den Haag dat bepaalde hondeneigenaars met hun hond verplicht op training gaan.

  reageer
 • Popje

   

  Weten mensen nou nog niet dat honden aangelijnd horen? Zo jammer weer.8

  reageer
 • kees d.

   

  Ik kom het overal tegen dat de "dwaasjes" van de honden de borden bij de natuurgebieden niet WILLEN lezen. Het wordt echt tijd voor strengere maatregelen en handhaving.

  reageer
 • Boels

   

  Ik ben voor het verplicht stellen van een cursus "hondenbezitter". De baas/bazin moet de controle hebben over een huisdier en niet andersom.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert