Politie vraagt inwoners alert te zijn op woninginbraak

DRONTEN
Inwoners van de gemeente Dronten moeten de komende week extra scherp zijn op woninginbraken in de buurt. Dat zegt de politie Dronten, die de komende week oefent met zogenoemde heterdaadsituaties van woninginbraken. 

Op verschillende plaatsen in Dronten zetten agenten woninginbraken in scène. De oefeningen zijn niet alleen om agenten te trainen, maar ook omwonenden. De politie hoopt dat er tijdens de oefeningen veel hulp komt vanuit de buurt. Buurtbewoners die iets opvallends zien, wordt daarom gevraagd om met 112 te bellen. 

De politie wil de samenwerking met inwoners verbeteren, omdat 112-meldingen
"een heel belangrijk ingrediënt zijn in de strijd tegen woninginbraken. Door meldingen van bewoners kunnen agenten snel, en regelmatig ook met een goed signalement, direct de juiste kant op gaan. Zo worden inbraken voorkomen en/of inbrekers op heterdaad aangehouden", zo laat de politie weten. 

 

reacties (4)

 • Mark

   

  Leuke oefening al is het knap lastig omdat er zoveel mensen op de been zijn. 1 aanhouding gezien in de speeltuin.

  reageer
 • Ik

   

  En als je zelf een beveiligingscamera hebt kun je die aanmelden bij "camera in beeld" (even googlen). Zo weet de politie ook meteen waar camera's hangen die eventuele daders gefilmd hebben.

  reageer
 • Julia

   

  Alle begrip voor de politie echter als men in het weekend belt komt men uren later omdat er maar 1 wagen rijdt en die kan niet binnen 5 minuten bij je zijn. Ik spreek uit eigen ervaring. Het gebeurde om twee uur 's nachts bij de buren maar de politie kwam pas tegen 5 uur in de ochtend. Met de vraag: hoe zagen ze eruit???? Tja, dan had je direct moeten komen.

  reageer
 • Brinkman

   

  Zal de honkbalknuppel klaar zetten .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert