Eduvier-school weer weg van bedrijventerrein

LELYSTAD
De school voor speciaal voortgezet onderwijs van Eduvier gaat weer weg bij het Mac3Park op bedrijventerrein Larserpoort in Lelystad. In het nieuwe schooljaar betrekt Eduvier een gebouw in de wijk Horst. Dat meldt directeur Els van Doorn.

Eduvier moest dit schooljaar uitwijken naar het bedrijventerrein, omdat zij met de gemeente geen overeenstemming kon krijgen over huisvesting in de stad. Zo'n 75 leerlingen krijgen nu les in een kantoorpand van Mac3Park.
Voor komend schooljaar heeft Eduvier een nieuw verzoek bij de gemeente ingediend. Een gebouw van de stichting School in de Horst blijkt nu beschikbaar. De gemeente betaalt de huisvestingskosten, zegt Van Doorn.

Enkele ouders waren vorig jaar bezorgd dat hun kinderen naar een bedrijventerrein buiten de stad moesten fietsen. Volgens Van Doorn is de discussie hierover na enkele maanden weggeëbt.

Eduvier verwacht dat het aantal leerlingen komend schooljaar ongeveer gelijk blijft aan dat van dit jaar. Bij het speciaal basisonderwijs neemt het aantal kinderen iets af, omdat zij vaker naar een gewone basisschool gaan. Ook krijgt Eduvier iets minder kinderen van buiten Flevoland, omdat gemeenten in Noord-Holland het speciaal onderwijs dichterbij huis hebben geregeld. Eduvier wordt hier wel vaak ingehuurd voor ondersteuning.

reacties (1)

 • Tamboer

   

  Dan wordt het onrustig in de wijk. Die leerlingen hebben geen normen en waarden. Die doen maar wat. En met de huidige problematiek bij ouder en kind valt er weinig mee te beginnen. Als je ze ergens op aanspreekt krijg je gelijk een grote mond. Of nog erger; een kleun voor je kop. Respect voor de docenten die daar aan de slag gaan!! Ik zet een bord in de tuin.

  reageer
 • Frits

   

  Waar baseer je dit op? Er is volgens mij geen enkele wanklank over de leerlingen van Eduvier op Larserpoort. Misschien kan Omroep Flevoland wat meer info over het type leerlingen geven?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert