Eduvier-school weer weg van bedrijventerrein

LELYSTAD • Di 30 mei 2017 | 15:24 • Dinsdag 30 mei 2017 | 15:24
De school voor speciaal voortgezet onderwijs van Eduvier gaat weer weg bij het Mac3Park op bedrijventerrein Larserpoort in Lelystad. In het nieuwe schooljaar betrekt Eduvier een gebouw in de wijk Horst. Dat meldt directeur Els van Doorn.

Eduvier moest dit schooljaar uitwijken naar het bedrijventerrein, omdat zij met de gemeente geen overeenstemming kon krijgen over huisvesting in de stad. Zo'n 75 leerlingen krijgen nu les in een kantoorpand van Mac3Park.
Voor komend schooljaar heeft Eduvier een nieuw verzoek bij de gemeente ingediend. Een gebouw van de stichting School in de Horst blijkt nu beschikbaar. De gemeente betaalt de huisvestingskosten, zegt Van Doorn.

Enkele ouders waren vorig jaar bezorgd dat hun kinderen naar een bedrijventerrein buiten de stad moesten fietsen. Volgens Van Doorn is de discussie hierover na enkele maanden weggeëbt.

Eduvier verwacht dat het aantal leerlingen komend schooljaar ongeveer gelijk blijft aan dat van dit jaar. Bij het speciaal basisonderwijs neemt het aantal kinderen iets af, omdat zij vaker naar een gewone basisschool gaan. Ook krijgt Eduvier iets minder kinderen van buiten Flevoland, omdat gemeenten in Noord-Holland het speciaal onderwijs dichterbij huis hebben geregeld. Eduvier wordt hier wel vaak ingehuurd voor ondersteuning.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel