Natuurmonumenten benadrukt vaarverbod Marker Wadden

LELYSTAD
Natuurmonumenten benadrukt dat er een vaarverbod geldt in het werkgebied van de Marker Wadden. Volgens een woordvoerder wordt het verbod soms overtreden nu het geregeld mooi weer is. Ook denken sommige mensen ten onrechte dat de Marker Wadden nu opengesteld zijn voor iedereen, omdat er bij de Tweede Kamerverkiezingen gestemd kon worden.

De aanleg van de eerste eilanden van de Marker Wadden is echter nog in volle gang. Daarom geldt het vaarverbod nog. Het is volgens Natuurmonumenten een bouwplaats waar met groot materiaal gewerkt wordt en er zijn veel ondieptes.   

Boten zonder ontheffing die toch het gebied in varen, riskeren een boete. 

reacties (3)

 • Bert

   

  Waarom deze kwaadaardige reacties? Natuurmonumenten handhaaft gewoon vanwege de veiligheid; lijkt mij normaal. Maar als jullie dat niet interesseert gaan jullie daar toch lekker naartoe varen! Maar dan niet om hulp roepen als jullie in problemen geraken.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Er staat nergens dat Natuurmonumenten handhaaft. Ze brengen onder de aandacht dat je er niet mag komen. Vergelijkbaar met de situatie dat ik jullie vertel dat we op de weg rechts moeten rijden.

 • Boels

   

  Hoezo kwaadaardig? Ik geef gewoon de positie aan die NM heeft: niets officiëels en geen enkele bevoegdheid. Als er problemen zijn dan lichten zij maar de juiste instantie in die er verder voor moet zorgen. Is het kwaadaardig als ik zeg dat NGO's een te grote broek aantrekken? Laten ze doen waarvoor zij zelf voor staan en laten ze afzien van de subsidies waarmee zij de grote broek ophouden.

 • Barbara

   

  En diezelfde Natuurmonumenten hadden dan ook geen toestemming moeten geven om daar een stemgelegenheid te scheppen ter ere en meerdere glorie van zichzelf.

  reageer
 • Boels

   

  Wie tikt Natuurmonumenten op de graaivingers? Die club gaat helemaal niet over handhaving. Het wordt steeds gekker in NL: zwaar gesubsidiëerde clubs denken de dienst uit te maken. Het wordt tijd dat de echt democratische krachten die clubs weer het hok in krijgen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert