Cel en tbs geëist tegen agressieve stalker

EMMELOORD
Een man uit Emmeloord heeft dinsdag een half jaar cel en tbs met voorwaarden tegen zich horen eisen voor het stalken, bedreigen en mishandelen van zijn ex-vriendin.

19.000 appjes
De Emmeloorder viel de vrouw tussen maart en eind september lastig nadat zij het had uitgemaakt. In de rechtszaal vertelde de man dat hij nog "één keer met haar wilde praten". Alleen al in augustus en september stuurde hij zijn ex 19.000 appjes. Dat zijn er ruim 300 per dag. Er zaten ook doodsbedreigingen tussen.

"Ik snij je in stukken"
In augustus zocht hij de vrouw op toen ze uitging in Meppel. Hij stompte haar daarbij in de buik. Een maand later versperde hij haar de weg, pakte haar fietssleutel af en dreigde dat hij haar 'in stukken zou snijden' met een fileermes dat hij in zijn auto zou hebben liggen.

Stoornis
In 2012 werd de man al veroordeeld voor stalking van een andere ex-vriendin. Volgens deskundigen die hem onderzochten heeft hij een psychische stoornis en moet hij worden behandeld in een kliniek. Zonder behandeling is de kans groot dat hij in herhaling valt. De man is verminderd toerekeningsvatbaar verklaard.

Op 13 juni doet de rechtbank in Assen uitspraak.

reacties (1)

  • ghtrd

     

    Zou de rechter en de politie al die 19.000 appjes hebben gelezen?

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert