Celstraf voor bedreiging meisje (15)

ALMERE
Een Almeerder (27) is door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot twaalf maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk. De man heeft oktober vorig jaar een 15-jarig meisje bedreigd met een mes. Hij moet het meisje ook 1000 euro schadevergoeding betalen. Daarnaast moet hij een eerder opgelegde gevangenisstraf van zes maanden alsnog uitzitten.

De man belde op 6 oktober vorig jaar aan bij de massagesalon waar het meisje met haar zus aanwezig was met de smoes dat hij een afspraak wilde afzeggen. Het slachtoffer kreeg vervolgens een hand voor haar mond, maar wist toch haar zus gillend te waarschuwen. Toen zij naar beneden stormde, zag ze een man met een koksmes wegrennen.
Omdat de man niets zei toen hij het meisje de mes op de keel zette en ook niet om geld vroeg, kan volgens het Openbaar Ministerie niet worden bewezen dat hij een overval wilde plegen.

Uit WhatsApp-berichten en sms'jes op de telefoon van de Almeerder blijkt dat hij geldproblemen had. De Almeerder heeft een lang strafblad met straatroven en diefstallen met geweld.

reacties (2)

 • Barbara

   

  Wat was dan wel de bedoeling van een mes op de keel zetten? Heeft rechter ook geen idee? Er ook niet naar gevraagd? Uit de losse pols maar eens een jaartje opgeteld bij de overige nog niet uitgezeten verblijven achter tralies.?

  reageer
 • Ed

   

  Bijna vermoord worden.....Schadevergoeding moet wél de schade dekken. Kosten psycholoog, medicijnen, gemiste promotiekansen wellicht waardoor misgelopen salaris. Dus het zal snel meer dan 1000 euro zijn. En dan zou daar nog smartengeld bij opgeteld moeten worden.

  reageer
 • Muis

   

  Mooie samenvatting en wederom bewijs dat het rechtssysteem anders moet.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert