Stadshart kanshebber voor titel 'Beste Binnenstad'

ALMERE
Almere maakt kans op de titel ‘Beste Binnenstad 2017-2019’. Het centrum van de stad is één van de vijf genomineerden in de categorie middelgrote steden. Andere kanshebbers zijn Den Helder, Hoofddorp, Roosendaal en Purmerend. 
 
De steden krijgen de komende twee maanden de tijd om een bidbook samen te stellen. Hierin kunnen de genomineerden aan de hand van verschillende thema’s aangeven waarom zij de titel verdienen. De winnaar wordt in november bekendgemaakt.
 
In de categorie grote steden zijn Arnhem, Breda, Enschede, Den Haag en Nijmegen genomineerd.


reacties (15)

 • Bas

   

  Qua gezelligheid en stedelijk gebied en bevolkingssamenstelling kan Almere zich nooit meten met de grote steden in Nederland. Versnipperde stadsdelen en een eenzijdig publiek wat volkomen cultuurloos met een lage bestedingsruimte maken Almere sowieso geen interessante of leuke stad, laat staan gezellige binnenstad met de vele lege panden en euroshoppers en telefoonwinkels

  reageer
 • Claartje

   

  Precies, helemaal met je eens! Er mogen best wat meer winkels komen in de betere sectoren, die dus een kwalitatief beter aanbod hebben dan t-shirtjes ad 5 of 10 euro. Misschien wordt het via internet bestellen dan ook minder. Ik koop zo veel mogelijk in de winkels hier, maar het aanbod aan goede en vlotte dameskleding is bedroevend.

 • Michel

   

  Almere als stad met 200.000 inwoners genomineerd in de categorie middelgroot is als een zwaargewichtbokser in het vedergewicht. Vier van de vijf genomineerden in de categorie 'grote steden' hebben een lager inwonerstal dan Almere. Hoe komen dit soort verkiezingen tot stand en welke belangen spelen hier een rol? Uitzoeken ...

  reageer
 • Stephan

   

  Het lijkt er op dat men Almere Stad als een soort zelfstandige stad ziet met ca. 100.000 inwoners. Daarom dingt het niet mee als winkelgebied van een grote stad. Het stadscentrum in Stad heeft al menige internationale prijs gewonnen. Wat de leegstand betreft: dat is een landelijk probleem veroorzaakt door de consumenten zelf door heel veel via webshops te kopen. Daar kunnen wij de hand in eigen boezem steken. Wat de licht hellende paden betreft: in vele steden breek je niet alleen als mindervalide je benen over klinkers en kinderkoppen. Geef mij dan maar het winkelgebied van Stad.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Hier te breed, daar te kort.....een dag niet geklaagd is een dag niet geleefd, nietwaar? Kom op, de zon schijnt!

  reageer
 • Claartje

   

  Qua architectuur is het centrum mooi, mits je van modern houdt. Maar Almere kan nooit opboksen tegen prachtige oude binnensteden die we hier in Nederland hebben. Of de nominatie terecht is? Eerlijk gezegd snap ik niets van de nominaties van de andere steden. Als dat de tegenstanders zijn, zou Almere het met gemak moeten winnen. Er zijn toch veel leukere en betere winkelsteden? Ik denk bijvoorbeeld aan Haarlem en Leiden. Qua winkelgebied holt Almere centrum achteruit. Het zijn steeds meer kappers, nagelstudio's, Döners, telefoonwinkels en goedkope dumpshops die het centrum beheersen. En is er bij de nominaties ook rekening gehouden met parkeergelden? Behoorlijk prijzig in een stad als Almere. Vroeger was dat allemaal gratis! Ik ken zat mensen die niet naar Stad komen vanwege het hoge parkeergeld.

  reageer
 • Martin

   

  Claartje ; Almere hoeft niet op te boksen tegen 'oude steden'. Almere is Almere. Een fantastische stad met voor een ieder wat wils. Vraag en aanbod bepaalt de invulling. Vergeet daarbij niet het aandeel van de consument die besteld via het internet. Zij bepalen ook grotendeels hoe Almere, lees Nederland, er in de toekomst uit komt te zien.

 • laat alle reacties zien
 • Maartje

   

  1 april is al geweest hoor. Almere gezellig? Waar precies? Allemaal vervuilde en steriele bouw en onprettig volk wat er rondloopt

  reageer
 • I Love Almere

   

  Maartje ; Allemaal vervuilde en steriele bouw en onprettig volk wat er rondloopt ... Ik bekijk het positiever. Uw reactie is er 1 uit het rijtje 'het glas is half leeg'. Voor mij ligt het iets meer genuanceerd. Onprettig volk .... ik vind dat nog al een uitspraak. Bent u het zonnetje in huis ? Vervuilde en steriele gebouwen ? Welke gebouwen zijn vervuild en qua architectuur kun je toch niet zeggen dat het steriel is. Almere is Almere. Eigentijds en het is knap wat er in 40 jaar is gerealiseerd. Wat kan u betekenen voor onze Stad Almere ?

 • RoelP

   

  Haha, de foto geeft het juiste beeld weer, geen mens te bekennen. Ze zitten al

  reageer
 • Martin Ort

   

  Veel positieve geluiden over ons inmiddels prima functionerende centrum. Vooral ook van buiten Almere!! Ben benieuwd hoeveel negatieve reacties er weer gaan komen van Almeerders zelf. Wees toch trots op je eigen stad!!

  reageer
 • Hans

   

  Wat een rare indeling. Almere, de zevende stad qua inwoneraantal, ingedeeld bij de middelgrote steden. En steden als Enschede en Arnhem ingedeeld bij de grote steden?

  reageer
 • TimvD

   

  Middel geote steden? Almere hoort bij de top 7 kwa inwoners aantal.

  reageer
 • I Love Almere

   

  Waarom weer van die narrige negatieve reacties ? Almere heeft een eigentijds karakter. En ja, voor rolstoel gebruikers is het lastig. Maar het ontwerp en de ontsluiting van het Stadscentrum is fantastisch. Goede parkeerfaciliteiten en een ruim winkelaanbod. Ook de horeca is prima vertegenwoordigd. Het is onjuist om Almere met andere steden te vergelijken. Ik vind het fantastisch dat Almere is genomineerd. Almere is Almere. Laten we trots zijn op onze Stad.

  reageer
 • I love almere 2

   

  Ontsluiting prima. Kijk even naar de file die er op zaterdag staat. Je kan geen kantbop. Je stapt ook wel heel makelijk over het puntje toegankelijkheid heen. De concurrende steden zijn nou niet echt concurrentie qua winkelaanbod. En zoals reeds genoemd middelgrote stad. We staan in de top 10 van grootste steden hoezo middelgroot. Zullen de prijs ongetwijfeld binnenslepen qua architecteur is het nogal indrukwekend. Maar qua sfeer vind ik het persoonlijk nog een kille bedoening. Weinig sfeer behalve op het horeca pleintje.

 • Van Haven

   

  Ik vind het stadshart zéker een nominatie waard. De architectuur is erg mooi en uniek gelegen aan het weerwater.

  reageer
 • J. de Vries

   

  Haha. Almere... Den Helder. Wat een fsrce. Wel eens geweest??? Benieuwd naar de criteria

  reageer
 • Gatso

   

  Huh? Zitten we in een aflevering van candid camera?

  reageer
 • johan54

   

  Dat verdient het stadshart van Almere niet. Als ze lef hebben en dat zal wel niet vermelden ze ook dat het stadshart vrijwel ontoegankelijk is voor gehandicapten. Wel eens geprobeerd die heuvels te nemen?

  reageer
 • I love Almere

   

  Beste Johan, Je kunt de beoordeling tot niet alleen toespitsen op het feit dat het centrum moeilijk 'bereikbaar' is voor minder valide / rolstoel gebruikers. Het algehele ontwerp, winkel aanbod, horeca enz. is fantastisch te noemen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert