Jachtgeweren gestolen bij inbraak

DRONTEN
Bij een woninginbraak in de wijk Manege in Dronten zijn eind maart vier jachtgeweren en munitie buitgemaakt. Dat bleek dinsdagavond tijdens een uitzending van Opsporing Verzocht.

Uit het huis aan De Stap werden ook nog sieraden, geld en bankpassen meegenomen. Met een van de passen werd kort na de inbraak gepind bij een geldautomaat aan de Watercipresstraat in de Parkwijk in Almere. Ten tijde van de inbraak, op dinsdagmiddag 28 maart, waren de bewoners op vakantie.

In de uitzending werden beelden getoond van een man die met de gestolen pas geld opneemt. De politie hoopt dat iemand de man op de beelden herkent. Ook andere informatie die kan worden gebruikt om de zaak op te lossen is welkom. 

De gestolen jachtgeweren zijn volgens de politie nog niet teruggevonden. De bewoner had als jager een vergunning voor de wapens. Het gaat om hagelgeweren van de merken Winchester en Lajot, en kogelgeweren van Krico en Sauer, die beide waren voorzien van een zogenoemde richtkijker.

reacties (6)

 • Eefje

   

  Weer een reden er bij om vuurwapens gewoon te verbieden. Jagen is een achterhaald concept en dit levert ook een gevaar op voor de veiligheid van anderen.

  reageer
 • Thomas

   

  Ik neem aan dat de bewoners hun wapenvergunning direct zijn kwijtgeraakt omdat ze hun wapens hebben laten rondslingeren? Want als die in de kluis zitten, zoals wettelijk verplicht, kan een inbreker die niet meenemen.

  reageer
 • Sn

   

  Fijn dat er weer allemaal conclusies getrokken worden zonder enige kennis van zaken. Elke kluis is te openen als je maar voldoende moeite doet. De grootste bedrijfskluizen worden ook gewoon gekraakt. Als de bewoner gewoon keurig alles opgeborgen had en zijn jaarlijkse controles doorstaan had, dan kan je hem niet kwalijk nemen dat de goedkeurde kluizen kennelijk niet naar uw standaard voldoen.

 • Martin

   

  Aan het uiterlijk te zien een Fin. Waarom zijn dit soort gasten oververtegenwoordigd in het criminele circuit ? Een ieder moet hard werken voor zijn / haar geld. Wat voor een geweten hebben dit soort gasten ? Hoop dat deze crimineel snel wordt opgepakt.

  reageer
 • Dronten

   

  Wazig dat er, terwijl de bewoners op vakantie zijn, geld en bankpassen in huis liggen. En hoe kan daar direct mee gepind worden? Vooraf al geskimd? 🤔

  reageer
 • vaag inderdaad. sowieso wapenvergunning en jachtvergunning intrekken.

 • pieter

   

  Misschien niet in Dronten,maar ik vind het een vreemd verhaal.

 • Ron

   

  Op vakantie en bankpassen thuis gelaten. En de pincode erbij? Anders kon de dader geen geld opnemen toch?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • jo jo

   

  Dergelijke vuurwapens dienen te worden opgeborgen in een kluis die op z'n beurt weer een (cijfer) slot heeft. Anders mag je geen wapenverlof houden. Mag ik aannemen dat als ik de berichtgeving zo lees, de complete kluis is mee genomen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert