Streep door plan voor Omniumschool

ZEEWOLDE
De plannen voor een zogenoemde Omniumschool in Zeewolde gaan zo goed als zeker niet door. Het college van burgemeester en wethouders ziet het niet zitten dat er in het dorp nog een school bijkomt.
 
Een Omniumschool is een nieuw bedacht schooltype dat op termijn onderdak zou moeten bieden aan leerlingen van 0 tot 20 jaar. Naast basisonderwijs gaat het dus ook om kinderopvang en voortgezet onderwijs.
 
Zeewolde kampt op dit moment met de situatie dat het aantal kinderen in het dorp afneemt. Dat heeft als gevolg dat bestaande scholen moeite hebben om overeind te blijven. De komst van een Omniumschool kan volgens het college van B en W tot gevolg hebben dat andere scholen dan de deuren moeten sluiten.

Helemaal zeker dat de Omniumschool er niet komt, is het nog niet. Het ministerie van Onderwijs zou een besluit van de gemeenteraad nog teniet kunnen doen.

reacties (3)

 • .W.

   

  Volgens het bericht neemt het aantal kinderen in Zeewolde af. Dit maakt Zeewolde tot een premium vestigingsplaats voor jonge asielzoekers en vluchtelingen. Zeewolde, ga ervoor en regel dit.

  reageer
 • Thomas

   

  Dit komt neer op kinderen slachtofferen voor een of ander wazig concept. Want hun tertiair onderwijs, na de middelbare school, kan helemaal niet op zo'n plaats. Gespecialiseerde MBO scholen hebben al moeite om voldoende niveau af te leveren, dus dit schooltje zou daar al helemaal in falen. Om van HBO of academisch onderwijs nog maar te zwijgen, dus mensen die tegen dat niveau aan zitten, worden geslachtofferd om ze maar op de school te houden. Slecht idee, verkeerde plaats, verkeerde tijd.

  reageer
 • Frits

   

  Het zou natuurlijk ook een kans zijn om juist middelbare scholieren in Zeewolde te houden. Nu gaan ze massaal naar Harderwijk, Nijkerk en Amersfoort. Blokkeer geen nieuwe voorstellen om krampachtig het bestaande te beschermen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert