Gemeente in gesprek over verhuizing Batavia'90

LELYSTAD
De gemeente Lelystad is in gesprek met voetbalvereniging Batavia'90 en American Football Club Lelystad Commanders over verhuizing naar de Rietlanden, naast de toekomstige schoolcampus. Dat zei wethouder John van den Heuvel dinsdagavond in de gemeenteraad.

Aanleiding voor de gesprekken is de investering in een kunstgrasveld. De gemeente wil hiervoor drie ton uittrekken, terwijl Batavia zelf een ton zou moeten betalen. Met kunstgras kunnen Batavia en de Commanders ook 's winters spelen, iets wat nu niet altijd kan.

Sterke groei voetbalclub
Volgens Van den Heuvel draait de discussie om de vraag of de investering in kunstgras op de huidige plek in de Waterwijk wel loont voor de komende tien jaar. Batavia'90 maakt een sterke groei door, wat nu al geregeld leidt tot grote drukte in de straten rondom de sportvelden. Daarom wordt gekeken of de club niet beter in zijn geheel kan verhuizen naar de Rietlanden. Daar wordt in 2019 begonnen met de bouw van de nieuwe schoolcampus voor havo/vwo en vmbo.

De gesprekken zijn nog in een pril stadium. De gemeenteraad zal pas eind dit jaar beslissen of er in de begroting voor 2018 geld voor een kunstgrasveld wordt gereserveerd. Pas in de loop van volgend jaar moet de knoop worden doorgehakt over kunstgras op de bestaande plek aan de Doggersbank of verhuizing.

reacties (4)

 • Sander

   

  Ach ze voelen zich weer benadeeld. Er lopen daar genoeg mensen met hun portemonnee te wapperen

  reageer
 • Sofie

   

  Batavia moet je niet verplaatsen perfect zo

  reageer
 • Bataaf

   

  Klaas en sofie allemaal leuk jullie commentaar. hoe zijn de velden bij Unicum en SV Lelystad er gekomen. ook via gemeenschapgeld toch of heb ik iets gemist. waarom moet batavia nu wel een bijdrage leveren dan?? Andere clubs hadden geen bijdrage. kijk gun iedereen het beste maar ook Batavia heeft net als de andere clubs..... vul het maar in

 • Klaas

   

  Denk niet dat Batavia ooit die ton bij elkaar weet te sparen, het zal er uiteindelijk wel op neerkomen dat de gemeente alles betaald en dat men verhuist. Woningbouw op de oude locatie en alles weer geregeld. Laat ze maar verhuizen, samen op een complex met Unicum, kan men daar ook bouwen.

  reageer
 • Svl

   

  Kijk uit Lelystad

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert