Beleggers willen huurwoningen bouwen

LELYSTAD • Wo 31 mei 2017 | 0:00 • Woensdag 31 mei 2017 | 0:00
Een tweetal beleggers wil in Lelystad totaal zo'n vijftig huizen bouwen in de vrije huursector. De gemeente verwacht met hen voor de zomer contracten te tekenen.

Dat zei wethouder Jop Fackeldey dinsdagavond in de gemeenteraad. De raad sprak over het grote tekort aan sociale huurwoningen en in de vrije sector. Een motie om voor eind 2019 zeshonderd 'wooneenheden' te realiseren werd door een meerderheid van de raad verworpen, omdat dit tegen eerdere afspraken in gaat.

Plek nog niet bekend
De wethouder gaf aan dat een deel van het tekort aan huurwoningen in de prijsklasse van 710 tot duizend euro per maand mogelijk spoedig door beleggers wordt gerealiseerd. Waar de woningen komen, wil Fackeldey nog niet zeggen.

Ook andere ontwikkelaars tonen belangstelling voor Lelystad, zo blijkt dezer dagen op de stand van de gemeente op de vastgoedmarkt Provada. Fackeldey bevestigt dat de Lelystadse huizenmarkt de laatste tijd behoorlijk is aangetrokken, maar van een bubbel is volgens hem geen sprake.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel