Beleggers willen huurwoningen bouwen

LELYSTAD
Een tweetal beleggers wil in Lelystad totaal zo'n vijftig huizen bouwen in de vrije huursector. De gemeente verwacht met hen voor de zomer contracten te tekenen.

Dat zei wethouder Jop Fackeldey dinsdagavond in de gemeenteraad. De raad sprak over het grote tekort aan sociale huurwoningen en in de vrije sector. Een motie om voor eind 2019 zeshonderd 'wooneenheden' te realiseren werd door een meerderheid van de raad verworpen, omdat dit tegen eerdere afspraken in gaat.

Plek nog niet bekend
De wethouder gaf aan dat een deel van het tekort aan huurwoningen in de prijsklasse van 710 tot duizend euro per maand mogelijk spoedig door beleggers wordt gerealiseerd. Waar de woningen komen, wil Fackeldey nog niet zeggen.

Ook andere ontwikkelaars tonen belangstelling voor Lelystad, zo blijkt dezer dagen op de stand van de gemeente op de vastgoedmarkt Provada. Fackeldey bevestigt dat de Lelystadse huizenmarkt de laatste tijd behoorlijk is aangetrokken, maar van een bubbel is volgens hem geen sprake.

reacties (12)

 • Jo

   

  Kunnen ze nog meer verdienen die grootmachten van de vastgoed sector

  reageer
 • michael

   

  50 woningen...tja en gemeente Almere tekende vandaag een contract voor 1000 middensegment woningen met Syntrus Achmea.

  reageer
 • stephan

   

  Het ontgaat sommigen hier dat er niet alleen een tekort aan sociale huurwoningen is maar ook aan huurwoningen in de vrije sector. Dus wat is er mis met een partij die huurwoningen in de vrije sector wil bouwen? Nogmaals, ook daarin is een tekort. Overigens kunnen dan de scheefwoners die nu nog een sociale huurwoning bezet houden doorstromen

  reageer
 • Willem Dronten

   

  Waar zijn de huizen tot 500 pvda in plaats vanaf 700

  reageer
 • Flevoburger

   

  De aanwezigheid van goede en vooral betaalbare woningen was , naast goede medische zorg , scholing, openbaar vervoer, ouderenzorg, enz, in het verleden een primaire zorg van de maatschappij / de overheid. Alles was gericht op de doelstelling zelf. Nu zijn die oorspronkelijke doelstellingen veranderd in ordinaire bedrijfsmiddelen met als enige doel: Het maken van winst. De wereld zoals Mark Rutte hem graag ziet?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • De Vries

   

  Sociale woningen zijn dringend nodig! En bouw maar enkele huizen met een tuin, want dan hoeven de mensen die geen interesse hebben in een tuin deze niet te onderhouden. Nu hebben we een verpoupering doordat velen hun tun niet onderhouden of gebruiken om rommel in op te slaan. Loop maar eens door de Jol bij de Jumbo. Schandalig ziet het daar uit. En bij huizen met een tuin, neem verplicht onderhoud en schoonhouden op in het huurcontract.

  reageer
 • ghy

   

  Ander nieuwsbericht: Batavia '90 moet/gaat verhuizen. Prachtige plek dus om die huurwoningen daar te bouwen. Dat zal het ook wel zijn denk ik.

  reageer
 • Dirk2

   

  Heeft Lelystad niets geleerd van het verleden? Met goedkope huurwoningen (en natuurlijk maximale huursubsidies) trekken we nog meer nieuwe armoede aan (met veel bijkomende problematiek). Laat de politiek eerst de rommel van het verleden opruimen. Sociale huurwoningen werden massaal verkocht, hele buurten verpauperen en de sociale armoede was nog nooit zo groot! Met dank aan de PvdA!

  reageer
 • Hannes

   

  Het begin van de opbouw van de poldersteden; waar toen nog de dokter de tandarts enz tussen de gemiddelde bewoners woonden! En allemaal nog onderbeheer van de rijksdienst! Zijn nu de wijken die als verpauperde wijken worden aangezien! "Jammer genoeg door teveel arrogante beleggers, is er wat de woningmarkt betreft veel mis gegaan! (Eerst het geld en dan de juiste waarden van woonkwaliteit voor goed bedeelde!) En nu weer denkende zijn eigenmarkt te scheppen om deze zien te verkopen!..."Maak er meteen een Floriade project van, om niet tot 2022/2027 achter de feiten aan te lopen!!" Met alle nieuwe technologieën vandaag de dag is het nu al mogelijk!

 • Lelystad...

   

  Wat ben jij sneu...

 • Sandra

   

  Het huis van mijn buren is voor een goede prijs binnen 2 maanden verkocht. Volgens mij was dat ooit anders...

  reageer
 • LM

   

  Jammer dat 'mijn' belegger geen groen licht krijgt om zijn woningen te realiseren. Of heeft dat te maken met het feit dat dit op eigen grond plaats vindt?

  reageer
 • Ed

   

  De huisjesmelkers zijn neergestreken in Lelystad

  reageer
 • pieter

   

  800/900 euro voor een huurwoning, spoor je wel echt, ?? en dat met de huidige " lage rente, "over huisjesmelkers gesproken, trouwens dat geldt ook voor een coöperatiewoning van 710 euro.

 • en er dan woekerprijzen voor vragen..bestuur van Lelystad waar zit jullie verstand

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert