Basisschool hoopt via reclamecampagne op nieuwe leerlingen

LELYSTAD
Basisschool de Wildzang in Lelystad heeft de open dag van woensdag flink gepromoot. Er zijn borden langs de wegen geplaatst om leerlingen te werven. De reclame actie van montessorischool de Wildzang heeft meer dan duizend euro gekost.

Volgens schoolleider Conny Grotendorst ging het om een ludieke actie. "Dat was niet goedkoop. Social Media is goedkoper. Maar we dachten hoe gaan we nou eens opvallen, zonder dat je ons weg kan klikken."

Om de eenmalige reclamecampagne te betalen is er gespaard. Volgens de schoolleider was de school nog niet bekend genoeg in Lelystad. Ieder jaar organiseert de school een aantal open dagen voor de ouders en geïnteresseerden. De open dag begint om 09:00 uur. 

reacties (9)

 • Ans Visser

   

  Conny Grotendorst doet haar best leerlingen te werven. Na vorig schooljaar als schoolhoofd bij Montessorischool Cascade in Almere Poort compleet gefaald en weggestuurd te zijn door het Bestuur van de school n.a.v. ernstige klachten van ouders en daarop volgend een vernietigend rapport van de Onderwijsinspectie. Dit jaar mag zij het als "laatste kans" proberen bij de Wildzang in Lelystad. Het rapport is in te zien op : onderwijsinspectie.nl

  reageer
 • kees.

   

  Heb de borden gezien, Te veel tekst , te druk, onduidelik. Het is niet te lezen als je in de auto zit. Dus zonde van het geld...

  reageer
 • kees

   

  Ik heb de borden gezien, maar waren erg onduidelijk, te veel tekst, erg druk, niet leesbaar als je in de auto zit. zonde van het geld....

  reageer
 • Ria

   

  Onze dochter heeft daar als een van de eerste nog op school gezeten bij meester Herman. Ze heeft er een fijne tijd gehad. Was voor ons de beste keuze die wij gemaakt hebben voor haar. Succes.

  reageer
 • Piet

   

  Hoe weet je dat dit de beste keuze was? Heb je haar ook naar andere scholen gestuurd en achteraf geëvalueerd zodat je de verschillende scholen kan vergelijken en zo bepalen welke keuze het beste was? Of bedoel je dat het een goede keuze was?

 • Karin

   

  een goede school heeft dit toch niet nodig??

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • TLL

   

  Als ze het echt goed willen aanpakken combineer je het. Via een bord langs de weg kan je mensen op een idee brengen, maar niet de dialoog mee aangaan, of ze meer informatie verstrekken over de school of de open dag.

  reageer
 • asdw

   

  Ik heb daar nog op school gezeten.

  reageer
 • koos

   

  1000 euro voor zo een campagne is echt een net bedrag hoor.

  reageer
 • HM

   

  Een nieuwe leerling levert de school zo'n 6000 euro per jaar aan bekostiging op. Die actie zal dus wel terugverdiend worden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert