Grote actie om rokers te helpen bij stoppen

LELYSTAD
Alle rokers in Lelystad worden opgeroepen om te stoppen. De actie wordt georganiseerd door Lelykracht en begint op 19 en 20 juni met een cursus van vier uur.

Deze cursus 'Stop met roken' is gratis voor de deelnemers en kent volgens de organisatie een slagingspercentage van 81 procent. Tijdens de cursus worden de rokers voorbereid op wat ze kunnen verwachten als ze geen sigaret meer opsteken.

De actie Stop Met Roken is eerder succesvol gehouden in verschillende steden in Overijssel en Gelderland.

reacties (12)

 • Mars

   

  Een tevreden roker is geen onruststoker!

  reageer
 • Ikke

   

  Als men bewijst dat roken ongezond is, dan moet roken verboden worden. Tot die tijd, laat rokers lekker roken. Sterker nog. Haal die idiote tax eraf en maak de rook-stop hulpmiddelen gratis. Het gaat gewoon om geld. Hoe meer aandacht eraan geschonken word hoe hoger het prijskaartje kan .

  reageer
 • Ik

   

  Wanneer wordt er eens zoveel aandacht aan "Alcohol" besteed. Altijd dat gezeik over rokers, en ja ik rook ook. Alleen in het weekend, maar drink niet. mag ik ook wat

  reageer
 • Annebelle

   

  Mijn dochter zit op de Rietlanden. Als ik haar soms eens kom halen fiets ik altijd langs een in en in triest groepje mensen die daar werken en die met grauwe gezichten en gebogen schouders staan te roken. Ze vertelde dat ze zo stinken als ze weer naar binnen komen. Kunnen we deze mensen die het goede voorbeeld aan kinderen zouden moeten geven niet gewoon op kunnen geven voor deze cursus.

  reageer
 • Louise

   

  Dat zou de allereerste verplichte doelgroep moeten zijn, iedereen die met en bij kinderen werkt. Heb ooit basisschoolleraressen erop moeten attenderen dat ze in het zicht van de peuteropvang stonden te roken. Niet roken zou onderdeel van de sollicitatieprocedure moeten zijn. Het is hier in NL nog niet normaal maar buitenlandse bedrijven hebben vaak expliciet in hun regels staan dat ze roken niet tolereren. En terecht.

 • Niek

   

  Ruim 10.000 euro subsidie per maand. En dit is de uitkomst? Knap hoor. Gratis bestaat trouwens niet hoor, niet zelf betalen wel.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ria

   

  Mag ik eerlijk zijn? Ik vind het een beetje kort door de bocht. Ik ken iemand die een kunstknie kreeg maar niet aanvullend verzekerd was en daardoor de eerste 20 behandelingen bij de fysiotherapie kon betalen. Met als gevolg geen fysio, verkeerd ging lopen. En na 1 1/2 jaar weer geopereerd moest worden. Ik vind dat zij meer recht heeft als die sigaretten verslaafde op gratis behandeling. Maar ja wie ben ik? Kan misschien gemakkelijk oordelen heb nooit gerookt.

  reageer
 • Jantje

   

  Fijn dat ze de rokers gratis willen helpen om van hun verslaving af te komen.

  reageer
 • Hendrik

   

  Ik rook al jaren niet, nooit gedaan. Krijg ik nu ook een gesubsidieerde beloning?

  reageer
 • Rob

   

  Je krijgt 2 stickers!

 • Ikkie 1955

   

  Ken een wethouder die zich hier gelijk voor kan aanmelden wordt toch gegeven door een gesubsidieerde instelling van de gemeente

  reageer
 • Sem

   

  Onzin cursus. Groep van 15 mensen bij mijn man op het werk, en ze roken allemaal weer. Je moet ervoor zorgen dat de afkickverschijnselen geremd worden en dat de gewoonte van het opsteken van de cigaret doorbroken wordt. SUccesvoller is het om de gewoonte te vervangen voor een nieuwe gewoonte. Verder blijft het een gevecht dat je continue jezelf de cigaret moet ontzeggen. Uiteindelijke zul je een keer op een punt belanden dat je dat gevecht wint. Meeste kans met het afvlakken van de afkickverschijnselen bereik je met Pro-stop (lasertherepie) en of een accupuntuur. Uiteindelijk heeft het namelijk weinig te maken met een nicotine verslaving, de nicotine is namelijk na 2 dagen al uit je lichaam. Het is de gewoonte verslaving waar je een gevecht mee hebt.

  reageer
 • Onzin allemaal. Nicotine verlaat na een uur je lichaam, vandaar dat rokers elk uur de dwang voelen om te roken. De verslaving zit compleet tussen de oren en berust op een misverstand, namelijk dat roken de zenuwen kalmeert. Terwijl de onrust veroorzaakt wordt door de nicotine die je lichaam verlaat, vandaar dat je elk uur 'moet' roken. Je hebt geen wilskracht nodig en geen gevecht met jezelf, er zijn geen afkickverschijnselen. Elke roker is elke ochtend lichamelijk al compleet afgekickt, alleen zit het hem nog tussen de oren. Ik heb vele jaren lang geprobeerd op wilskracht te stoppen, zo'n beetje om de maand, soms hield ik dat een paar uur tot paar dagen vol en een enkele keer zelfs 3 maanden, maar dat werkt alleen door jezelf voor de gek te houden (dat noemt men 'wilskracht'). Verwijder de denkfout en je bent zonder enige moeite per direct voor de rest van je leven genezen. (En er is meteen een heleboel andere BS waar je dan niet meer intrapt, ook.) Lees het boek van Allen Carr, ik had nog geen 30 pagina's gelezen en wist al dat ik er vanaf was en dat ik nooit van mijn leven weer zou *hoeven* roken. Dat is inmiddels alweer 15 jaar geleden. Geen wilskracht, geen spijt, geen behoefte. Heerlijke vrijheid!

 • Piet

   

  Vier uur durende cursus , ik hoop dat ze rook pauzes inlassen, haha

  reageer
 • 😂😂😂

 • Wiebe Filippus

   

  Ben benieuwd wat Barbara hier van vindt. Het is weer gratis en kost ook de niet rokende belastingbetalers geld.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert