Lege plekken Hanzepark mogelijk snel volgebouwd

LELYSTAD
Twee kavels aan de Rigastraat in Lelystad worden mogelijk snel bebouwd. Dat maakte de gemeente woensdagochtend bekend. De grond in het Hanzepark kan onder meer gebruikt worden voor het bouwen van huurwoningen.

Appartementencomplex voor 70-plussers
Ontwikkelaar Ready4Living uit Lelystad heeft op vastgoedbeurs Provada een overeenkomst gesloten met een beleggingsfonds. In het Hanzepark moet een appartementencomplex komen van 42 huurwoningen voor de vrije sector. De woningen zijn gericht op 70-plussers, die zo dicht bij het station en aan de rand van de stad kunnen wonen. De grond voor dit complex is nog niet gekocht van de gemeente. Dus of dit plan doorgaat is afhankelijk van onderhandelingen tussen de gemeente en Ready4Living.

40 appartementen
Ook aan de andere kavel van de Rigastraat kan worden gebouwd. De gemeente laat projectontwikkelaars bieden op dit stuk grond waar ruim 40 appartementen gebouwd kunnen worden. Geïnteresseerden hebben tot 28 juni de tijd om te bieden.

Nog meer nieuwbouw
Toevallig sprak wethouder Fackeldey dinsdagavond tijdens de raadsvergadering ook over beleggers die huurwoningen willen bouwen in Lelystad. Voor de woningen is nog geen locatie bekend, maar desondanks is dit plan volgens de gemeente in een verder stadium dan de ontwikkelingen op het Hanzepark.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert