Forse file door kapotte vrachtwagen

LELYSTAD
Op de A6 is tussen Almere en Lelystad woensdagmiddag een forse file ontstaan door een vrachtwagen met pech. 

De politie zette een deel van de rechterrijstrook af. 

De file stond tussen Almere Buiten Oost en Lelystad-Noord.

reacties (3)

 • Dirk

   

  Tuurlijk kan de vrachtwagenchauffeur er niks aan doen, dus dat even daar gelaten. Ik ben op dat stuk (een paar kilometer voor Haje) altijd extra alert, omdat op een of andere manier dat een punt is waar je altijd vol in de ankers moet. Dat was al toen je er 120 mocht. Vanmiddag reed ik er weer, zoals iedere dag rond half 4. De vrachtwagen stond bij Haje stil, de wegmarkering er zo'n paar honderd meter achter, maar er was al een file van een paar kilometer, waardoor ik meerdere auto's de vluchtstrook op heb zien vliegen om niet achterop de file te botsen, ik moest links de berm in. Vorige week op bijna dezelfde plek hetzelfde met een camper die pech had waarbij ik een vrachtwagen met asfalt (juist iemand die werkverkeer is gewend en ik als ervaren chauffeur acht) met een enorme swing aan het stuur de vluchtstrook op moest om erger te voorkomen. Om onverklaarbare reden is dit een stuk A6 die iedere keer voor ongelukken zorgt. Dit is een gevalletje pech geweest, maar de situatie daarachter in de file was echt een close call, mocht het al niet tot aanrijdingen zijn gekomen. Zou goed zijn om daar eens een specialist op te zetten die eens gaat kijken wat er mis is met dat stuk weg. Het kan haast niet zo zijn dat het gaat om te hard rijden, want ookal rijd je met 100 op de rechterbaan, geheid dat je in de remmen moet vlak voor Haje.

  reageer
 • Dick

   

  Nee Dirk, het is niet de weg die voor gevaarlijke situaties zorgt, dat zijn de personen die de auto's erop besturen. Ik zou heel graag willen dat ik de PV's mocht uitschrijven voor "niet handsfree bellen", "documenten lezen", "Gevaar of hinder veroorzaken" of "te weinig afstand houden" mocht schrijven. En ook de boetegelden ontvangen natuurlijk. Was ik binnen een jaar miljonair. Ik vraag mij werkelijk af waar al die mensen mee bezig zijn maar in elk geval niet met opletten. En juist DIE mensen veroorzaken het werkelijke gevaar. Vooral de bumperklevers, die zijn bij dit soort situaties zwaar de Sjaak. En zij zijn het die ongevallen veroorzaken.

 • Ingmar

   

  Waarom de vrachtwagen met pech niet laten staan op de vluchtstrook en pas NA de spits repareren. Dan is het alleen jammer voor de chauffeur, maar kan iedereen, inclusief zijn collega's, gewoon doorrijden. Is al de 2e keer in 3 dagen op hetzelfde stuk.

  reageer
 • Rob

   

  Vluchtstrook moet vrij blijven voor nieuwe noodgevallen.

 • A6 rijder

   

  Kan gebeuren, maarja dan heb je van die idioten die niet willen file rijden en dan de vluchtstrook pakken.( behalve die ene de monteur van een garage om de vrachtwagen te maken) Gelijk de hoogste boete geven en rijbewijs afpakken

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert