Aanvraag voor flitspalen op twee gevaarlijke kruisingen

LELYSTAD
Op twee dreven in Lelystad moeten flitspalen komen. Dat verzoek doet het college van burgemeester en wethouders samen met de provincie en de politie bij het Openbaar Ministerie.

De flitspalen moeten komen te staan op de Larserdreef bij de kruising met de Ketelmeerstraat en op de Geldersedreef bij de kruising met de straat Nienoord.   

Volgens de betrokken instanties rijden automobilisten daar structureel te hard, wat resulteert in verkeersonveilige situaties. De flitspalen worden pas geplaatst als de aanvraag is goedgekeurd door het OM.

reacties (29)

 • Rob

   

  Zet er ook een paar in het Centrum..voor die scootmobielen die je met te hoge snelheid en een apatische blik je haast van je sokken rijden.

  reageer
 • Wendy Crop

   

  Nou dat maar neer. Kunnen ze dan ook een kast neer zetten op de Houtribdreef???? Ik woon pal aanbde dreef en ja daar heb ik voor gekozen en nee dan is dit geen zeuren omdat ik er last van heb maar gewoon omdat ook daar veel en veelste hard gereden word.

  reageer
 • Naomi

   

  En een flitspaal Gelderse Dreef t.h.v. Nienoord is gewoon een slecht plan. Hoeveel aanrijdingen daar al niet zijn geweest door laagstaande zon, en men bovenop een auto knalt die netjes voor rood staat te wachten... daar gaat een flitspaal geen soelaas bij bieden.

  reageer
 • Naomi

   

  Zal ongetwijfeld aan mij liggen hoor, maar zowel gisteren als vandaag word ik al 85 km/u rijdend op de Larserdreef door alles en iedereen ingehaald. Níemand rijdt hier max. 70. Vraag me dus af waar al deze mensen hieronder zijn die zich allemaal zo keurig aan de snelheid houden, want kennelijk treffen wij elkaar niet op de Lelystadse dreven.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Idd Naomi. Het is te triest voor woorden. Ik voel me ook wel eens 'braaf' persoon, als ik gewoon, netjes de geldende snelheid rijd, hier door Lelystad (maar ook in de rest van NL). Maar liever braaf en heelhuids thuis. En het tijdsverschil is echt te verwaarlozen. Het is gewoon onzin om te beweren dat je dan veel sneller op je bestemming bent. Hooguit sneller in het ziekenhuis of nog erger RIP. Na bijna anderhalf miljoen kilometers (!) schadevrij heb ik enige ervaring in het verkeer. Het is gewoon zo jammer dat velen niet rationeel en welnadenkend zich kunnen gedragen. Waarom? Geen idee... En @Dick: nee, ik rem niet bij flitspalen! Waarom zou ik? Ik weet waar ik rijd, ik neem de situatie om me heen in me op en concentreer me volledig op verkeersdeelname. En daar horen dus ook de geldende snelheidslimieten bij. M.a.w. niks afremmen voor de onzekerheid van die flitspaal. Als je namelijk beseft hoe/wat/waar je rijdt, hoef je over flitspalen totaal geen zorgen te maken. DE zekerheid is dat ik weet wat ik doe en zo goed mogelijk probeer te anticiperen op diegenen die dat NIET doen... ;-)

 • Bertus

   

  Niets werkt zo goed ls lijfelijk aanwezig zijn. Doe regelmatig " zichtbaar" een snelheidscontrole met een paar agenten en het probleem wordt vrij snel geminimaliseerd

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • pieter

   

  Kan er ook 1 op de visarendreef komen? Daar wordt ook structueel veeeel te hard gereden heen en terug vanaf provinciehuis en westerdreef rotonde

  reageer
 • Cock

   

  Als er bij de Larserdreef - Ketelmeerstraat een flitspaal komt kun je hellemaal niet meer oversteken, doordat er dan geremd word gaan de stromen vanaf de stoplichten in elkaar over, dus ik voorspel dan meer ongelukken, omdat men meer risico gaat nemen om over te steken.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Waarom zou je moeten remmen als je je gewoon aan de snelheid houdt? Hoe moeilijk kan het zijn? Bespaar je zelf een hoop ergernis, frustratie en geld. Houd je aan de verkeersregels; da's goed voor iedereen! :-) Voor jezelf, voor anderen, voor de omgeving, voor de veiligheid, etc. Is een stuk goedkoper, zelfs voor je eigen portemonnee. Geen boetes meer, lager brandstofverbruik, minder slijtage aan je voertuig EN een lagere bloeddruk. Kortom; win-win-win.

 • Dick

   

  Wat is er mis met gewoon goed uitkijken? Een flitspaal gaat echt geen ongevallen voorkomen. Het probleem is gewoon dat mensen (fietsers) denken "ik kan er nog wel voorlangs". En dan gaat het mis en krijgt de automobilist weer de schuld. Maar hoe meer we gaan pamperen en dingen voor mensen gaan regelen hoe meer zombie gedrag we gaan ontwikkelen. Zet je op deze locaties een flitspaal neer, dan gaan we met z'n allen daar iets rustiger rijden. Daardoor denkt het kruisende verkeer sneller "ik kan er nog wel voorlangs". En zie daar, het gaat weer mis. Gedrag van mensen, dat juist het grootste probleem.

  reageer
 • Ester

   

  Groot gelijk dat er een flitspaal komt op de Gelderse dreef. Er mag 50 gereden worden, ze rijden er standaard 80! Rood licht word vaak genegeerd en moet je rennend de dreef oversteken om veilig de overkant te bereiken. Belachelijk zoals er daar gereden wordt.

  reageer
 • Larserdreef - Ketelmeerstraat valt wat van te zeggen. Maar als je de brug overkomt en normaal uitrijdt ga je nog steeds te hard daar. Dat betekend actief remmen, met alle opstoppingen van dien. De verkeerssituatie moet gewoon aangepast, wellicht maar geen directe aansluiting op elkaar. Bij de Gelderse dreef, gooi er wat chicane in. Dat haalt de snelheid eruit. Nu een lange weg en historisch nodigt uit tot te snel rijden. Sowieso de dreeven waar voorheen 70km/u mocht zonder echte aanpassing 50km/u maken is belachelijk, al jaaaaren.

  reageer
 • Sam

   

  Overal waar flitspalen staan ga ik tussen de 20 en 30 rijden. Ik wil geen bekeuring. Dan wacht de rest maar even.

  reageer
 • Jos

   

  Misschien beter met de bus gaan sam.... pfffff

 • Henkjan

   

  Rotondes, meerdere achter elkaar, flitspalen zijn zo jaren 90...

  reageer
 • Hans

   

  Een flitspaal is dsn misschien jaren 90, maar leverd nog steeds geld op

 • iac

   

  voor de brug voor nienoord dan , richting Dronten, want in die bocht scheuren ze vaak (paar jaar geleden ook 2 koekendozen tegen mekaar geknald in die bocht). En de laatste tijd ook gekken die het leuk vinden om met hun motorfiets over de geldersedreef te scheuren om 2u id nacht :-(

  reageer
 • Dylan

   

  Gaat ze alleen maar om geld. Hard rijden heeft op deze punten niks te maken met de veiligheid. De drukte wel. Iedere keer bij de pb de drukte van de A6 af. Gewoon wachten tot er ruimte is. Zo maak je het zelf veilig. Het zelfde geld voor de locatie aan de nienoord. Is niet goed overzichtelijk dus ook daar rustig aan en wachten tot je ruimte hebt. Geen flitspalen nodig....

  reageer
 • Leo

   

  Beste oplossing zou een rotonde zijn bij de ingang ketelmeerstraat zodat daar de snelheid eruit gaat. Kans op ongelukken zou daardoor drastisch afnemen. Flitsers hebben daar geen nut

  reageer
 • Louise

   

  Nee!!! Niet nog een rotonde! Er liggen er al belachelijk veel op de laserdreef tot de westerdreef. Je zal vrachtwagenchauffeur zijn en in Lelystad je vracht moeten halen. Het is echt een verschrikking hier.

 • Adriana

   

  Waarom flitspslen?? Zet gewoon stoplichten neer op de larserdreef bij kruising ketelmeerstraat!!

  reageer
 • Frits

   

  Dat lijkt mij ook een betere oplossing. Maar dit is de gemeente Lelystad. De gemeenteraad heeft in de praktijk geen geld over voor verkeersveiligheid. Flitspalen betaalt het openbaar ministerie.

 • Xx

   

  Zeg ook vooral waar jullie het willen neerzetten, dan weet de rest ook waar ze even moet remmen en weer hard gaan! #lelystadweer -.-

  reageer
 • gaat ie weer,lelystadse bestuur is totaal de weg kwijt...

  reageer
 • Havenaar

   

  Parkeer geld terug verdienen !

  reageer
 • Peter van Beveren

   

  Ze moeten gewoon op een heleboel plekken lege kasten plaatsen en twee keer per maand de camera in een andere kast plaatsen.

  reageer
 • Rob

   

  Jammer dat er maar twee komen.

  reageer
 • Sjaak van Urk

   

  Waarom moet het OM zoch hiermee bemoeien? Zet ze er gewoon neer als dat nodig is.

  reageer
 • Lelystad

   

  Doe er dan ook maar 1 op de kruising houtribdreef overgang naar Kempenaar. Daar wordt zo hard gereden dat er regelmatig auto's op elkaar knallen bij het oversteken vd weg. Er wordt regelmatig gelaserd maar een flitspaal is effectiever.

  reageer
 • Rob

   

  Dat heeft lekker veel nut, remmen en gas maar weer

  reageer
 • Frits

   

  Dan zijn de kruisingen toch alweer veiliger over te steken.

 • BRO

   

  Helemaal geen verkeerd idee. Dit zouden ze ook moeten doen in Almere op de Havendreef. Hier is de toegestane snelheid 50km maar wordt vaak minimaal 80km gereden dat wel niet te min zijn daar genoeg door rondrijders

  reageer
 • Bb

   

  Zet er een paar in de wijken daar wordt pas hard gereden en niet op de dreef

  reageer
 • almeertje

   

  Prima plan. Je maakt daar de onveiligste dingen mee.

  reageer
 • Arnoud

   

  Goed idee!

  reageer
 • De Vries

   

  En de wester- en houtribdreef? Als je daar 50 rijdt ben je een slak in vergelijking met de rest.

  reageer
 • Frits

   

  Bij de Nienoord steken ook fietsers over. En de Larserdreef is erg druk, en sommige automobilsten denken daar nog op de A6 te rijden, en gaan veel harder dan 70. Bij de kruising met de Ketelmeerstraat zijn de laatste jaren al een paar keer ongevallen gebeurd. Niet helemaal te vergelijken dus met de Westerdreef en Houtribdreef, waar de snelheid misschien juist eens naar 70 opgehoogd zou moeten worden.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert