'Gemeente moet wijkbudget vaker inzetten'

LELYSTAD
De gemeente Lelystad moet meer wijken een budget geven. Bewoners kunnen dan zelf bepalen waar het geld naar toe gaat. Dat zegt Rein Murre, die zo'n project begeleidt in Lelystad Haven.

Het project heet burgerbegroting en moet ervoor zorgen dat beleid en uitvoering aansluiten op de behoeftes van de bewoners. De wijk wordt vertegenwoordigd door een een projectteam bestaande uit een aantal wijkbewoners. Deze groep mag elke twee jaar 75.000 euro besteden aan initiatieven uit de buurt. 

In Lelystad Haven zijn er in totaal 100 ideeën binnengekomen. Donderdag mogen de bewoners stemmen.
 

reacties (4)

 • Marcel

   

  Dit is werkelijk een flop. Bewoners kunnen elkaar niet machtigen om te stemmen en er is maar 1 stem middag/avond. Naar vragen bij de gemeente een antwoord terug wat kant nog wal raakt. 75.000 gaat straks naar onzin projecten voor een paar uitkering trekkers die altijd tijd hebben om te stemmen. Conclusie: de uitkeringtrekker krijgt een gesubsidieerd bankje om met een uitkering aan het water te zitten... Omroep Flevoland, verdiep u hierin zodat er duidelijkheid is voor de bewoners dat dit ten eerste niet eerlijk gaat en alleen voor een beperkt groepje mensen is.

  reageer
 • Nietdoen

   

  Natuurlijk zegt deze meneer dat. Dan heeft echij als begeleider ook weer werk. Maar de gemiddelde burger denkt dat er een goudmijn is aangeboord met deze 25.000,00 per wijk. Ze komen er vanzelf achter dat dit een klein bedrag is en dat ze er niet veel mee kunnen doen. Dan verdwijnt het enthousiasme en dus ook de bereidheid om zich in te zetten. En dan kan de gemeente de gemaakte fouten weer rechtzetten. Heb dit persoonlijk meegemaakt in aangrenzende gemeentes. Dus ik weet waar ik over spreek.

  reageer
 • Betsy Bos-Schoutrop

   

  Geldt dat ook voor de Zuiderzeewijk? 25.000 euro? Wat is er laatstleden mee gedaan?

  reageer
 • Willem dronte

   

  Het is maar 25000 euro per wijk en niet 75000

  reageer
 • Stevie

   

  Nee, het is 75.000 per wijk. Alleen bestaat Lelystad-Haven als officiele wijk uit 3 kernen n.l. Haven, Noordersluis en Hollandse Hout. Deze 3 kernen hebben oom nix met elkaar gemeen en allen gescheiden door water.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert