Afvaldumper achterhaald door belastingbrief

NOORDOOSTPOLDER
Het is boswachter Harco Bergman woensdag wel heel erg gemakkelijk gemaakt om te achterhalen wie verantwoordelijk was voor het achterlaten van een berg afval in het Kuinderbos. Tussen de rotzooi lag namelijk een blauwe belastingbrief met de naam en het adres van de vermoedelijke afvaldumper 


Dat kan die persoon duur komen te staan. De boete voor het weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde plaatsen is namelijk minimaal 370 euro. 

Bizar
Volgens Bergman is het bizar dat mensen hun afval gewoon in het bos dumpen. "Laatst leek het net of iemand een volledige container in het bos geleegd had. Er lag zelfs glas tussen", verzucht hij. Volgens de boswachter is het dumpen van afval een probleem dat de laatste weken "ineens" weer groter wordt. 
 

Kosten
Inmiddels heeft Bergman een container vol afval staan dat hij heeft moeten opruimen. Hij vindt het erg vervelend dat mensen niet de moeite nemen om hun afval weg te gooien op de daarvoor bestemde plaatsen. "Nu kunnen wij opdraaien voor de kosten."
 

reacties (10)

 • henk

   

  waarom maken ze grofvuil weg brengen niet gewoon gratis? wanneer de containers eens geleegt worden duurt ook belachelijk lang. ik zelf zit met ondergrondse containers die om de dag vol of vast zitten.. ik kan ergens de dumpers geen ongelijk geven, maar asociaal en rot is het zeker. laat de natuur netjes mensen..

  reageer
 • Bobby

   

  Nee, je kan ze geen ongelijk geven. Je moet er toch wat mee, he Henk? Naast de container zetten mag ook al niet. Bij de buren in de tuin gooien zou asociaal zijn. Wegbrengen kost geld. Of je moet wachten tot het afvalperron open is. Dus dan is er geen enkele uitweg meer dan het afval in een natuurgebied te dumpen, wat ook een logische plek is. Heb je zelf nog de grootste lol ook en de gemeenschap zit met de ellende en kosten. Net goed - moeten ze maar niet van die onoplosbare problemen veroorzaken.

 • almeertje

   

  Gewoon je eigen zooi spullen opruimen. Grote spullen laten ophalen. Dat is heel mooi geregeld in Almere. Even bellen 1 week later word het opgehaald. Dus waroma al die verhalen eromheen. Of je nou je eigen spuilen wegbrengt. Of je dumpt het in de natuur. Echt schandalig. Kleine moeite er zelf verantwoordelijk voor te zijn.

  reageer
 • KC

   

  Boete terecht, maar ook nog een werkstraf van 20 zaterdagen om rommel op te ruimen in het bos.

  reageer
 • Willem

   

  Wildcams plaatsen.

  reageer
 • Ik

   

  Beelden van een wildcam zijn niet rechtsgeldig. Recent een uitspraak over geweest.

 • Gnodde

   

  Inderdaad, dat zeg ik ook al zo vaak maar mijn vertikt het om deze aan te schaffen.

 • Schaapjes

   

  Ik snap het ook niet want het brengen naar de montageweg kost vrijwel niets. Zowieso drie keer gratis. Ga je daar al die moeite en risico voor doen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Nu ik even

   

  Triest en schandalig. En hoe dom kan je zijn (ten eerste door het te storten en ten tweede om je adres erbij te laten). Hopen op een forse boete. Ik ben het eens met Hans K. Aan de schandpaal! Als gemeente moet je het vuil ophalen en storten makkelijk maken en de kosten in de belastingen verrekenen waardoor de stort kostenloos blijft en daar ook geen drempel is. Lelystad doet dat goed. Dan nog zal er helaas gestort worden ben ik bang.

  reageer
 • Ik

   

  Wie zegt dat de geadresseerde ook de dumper is? Zolang papiercontainers aan de openbare weg staan en iedereen bij jouw papier kan, kan iemand dus ook een persoonlijke brief eruit halen en tussen te dumpen afval stoppen. Er is naast de aanwezigheid van 1 brief geen bewijs.

 • Boels

   

  Precies! In Almere bestaat de ambtelijke ongein van "Persoonlijk Afval Budget", met als gevolg het uitlokken van afvaldump. Alle afval moet je als burger kwijt kunnen en wel dagelijks vanaf 9 tot 21 uur.

 • Pzaal

   

  Ze mogen van mij die boete ophogen naar 1500 euro + de dumper de kosten voor het opruimen laten betalen.

  reageer
 • randgemeenten

   

  Zou het iets te maken hebben met de kosten per leging van je container in onze buurgemeenten? Legen in het bos betekent geen aanslag van de gemeente. Als je al niet veel geld hebt dan is dit een mooie vorm van besparing..... lang leve de kortzichtigheid van de beleidsbepalers!

  reageer
 • Joanna

   

  Geweldig je had alleen beter kunnen verzwijgen hoe je achter de dader kwam want die en anderen zijn nu voorzichtiger

  reageer
 • Hans K

   

  Zelf op laten ruimen en op de film met omroep Flevoland. Anders op laten ruimen door externe partij. Wil ik ook doen voor 100,- per uur en SBB verhaalt dan de kosten ip vervuiler.

  reageer
 • Mike

   

  Haha wil ik ook doen voor 100,- per uur zegt ie... hilarisch

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert