Witteman geen toezichthouder Batavialand

LELYSTAD
Oud-gedeputeerde Marc Witteman wordt toch geen toezichthouder namens de provincie bij de stichting Batavialand.

De provincie heeft de benoeming van Witteman ingetrokken vanwege zijn gezondheidsproblemen. Bij Witteman is onlangs kanker geconstateerd. Hij blijft wel aan het werk als burgemeester van Stichtse Vecht, maar heeft aanvullende taken afgestoten. Aan zijn functie als toezichthouder zou Witteman nog moeten beginnen.

Stichting Batavialand is een samenwerking van de Bataviawerf, Erfgoedcentrum Nieuw Land en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. De provincie wil hierop scherp toezicht houden, omdat zij subsidie geeft aan Batavialand. Wie nu de toezichthouder wordt, is nog onbekend.

reacties (3)

 • ex Flevolander

   

  Waarom moet er een toezichthouder worden aangesteld? Zijn taken worden toch uitgevoerd door de accountant? Die maakt toch een verklaring op? En tussentijdse reportages worden gemaakt door de financiële man. Beetje dubbel werk doen lijkt mij. Je kan beter iemand aanstellen die een reële begroting kan afleveren. Want die is structureel te hoog aangehouden. Laat ze eerst maar eens beginnen met een meerjarenbegroting. Want die is al jaren niet meer gemaakt. Daarnaast de personele bezetting dusdanig weer op peil brengen dat de toko kan doen waar ze voor in het leven is geroepen. Heel Nieuw Land loopt leeg maar de verplichtingen blijven. En diegene de wel worden aangenomen zijn allen gedetacheerd. Ze hebben totaal geen feeling met Batavialand en dan in het bijzonder Nieuw Land. Ze doen hun klusje en vertrekken weer. Ze hebben totaal geen hart voor de zaak.

  reageer
 • KC

   

  Marc zou een hele goede toezichthouder zijn. Het heel jammer dat het niet meer kan. Marc heel veel sterkte 🌹.

  reageer
 • Ex polderman

   

  Verscherpt toezicht van de provincie???? Zijn ze nu pas wakker??? Hadden ze 30 jaar geleden mee moeten beginnen. Had ze wellicht miljoenen kunnen besparen!!! Dhr. Witteman wens ik veel sterkte toe de komende tijd..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert