Bootje afmeren in provinciale wateren mag toch weer

FLEVOLAND
Flevolanders met een huis langs provinciale wateren mogen daar in veel gevallen toch weer een bootje afmeren. De provincie komt daarmee terug op een beslissing die ze in het verleden nam. Afmeren werd toen verboden omdat dit de doorvaart zou belemmeren en onderhoud aan de kades lastiger zou maken.

Protesten
Tegen die beslissing was veel verzet. Burgemeester Aucke van der Werff van Noordoostpolder stapte zelfs naar de rechter omdat hij zijn boot achter zijn huis wilde laten liggen. 

Soepeler
Na een nieuw onderzoek komt de provincie nu tot de conclusie dat de regels best wat soepeler kunnen. Binnen de bebouwde kom mag op veel plekken weer aangemeerd worden. Buiten de bebouwde kom en in de buurt van sluizen en bruggen mag dit nog steeds niet. Het aanmeren mag verder alleen gedurende het vaarseizoen, dat loopt van 1 april tot en met 31 oktober. 
 
Vergunning
Wie zijn bootje wil afmeren, moet daar straks wel een vergunning voor aanvragen. Omdat alle regels nog moeten worden uitgewerkt is dat dit vaarseizoen nog niet nodig, zo laat de provincie weten.

Of de nieuwe regels ook betekenen dat burgemeester Aucke van der Werff zijn boot weer mag terugleggen, is nog niet duidelijk. Een woordvoerder liet weten dat dit nog uitgezocht moet worden.

reacties (9)

 • Maarten

   

  Volgens mij heeft de burgemeester hier niet zoveel mee te maken. Hij is zelfs in beroep gegaan hiertegen. Met wat pech kan hij zijn boot nog niet kwijt omdat hij te dicht bij de sluis woont. Wij, als burgers van Emmeloord, hebben ingesproken bij de vergadering over dit onderwerp. Dit is opgepakt dmv het indienen van een motie. Waaruit een onderzoek is gevolgd. De provincie heeft puur het beleid uitgevoerd dat al in 2013 is vast gesteld. Gelukkig heeft de politiek laten zien dat ze wel degelijk naar de burgers willen luisteren door het beleid nu aan te passen. Dit had inderdaad wel wat eerder gemogen, maar beter laat dan nooit.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Provinciaal beleid? Ach we doen maar wat, maakt toch niet uit hè....

  reageer
 • Kees

   

  Typisch gevalletje partijkartel, ons kent ons. Deze mannen en vrouwen gaan straks naar Europa wat onkostenvergoedingen opsouperen, zonder daar transparant over te zijn Vinden ze het raar dat de bevolking geen vertrouwen meer heeft in de politiek. Burger: neem de regels van de provincie niet meer serieus. Verwijs bij elk bezwaar naar de vriendjespolitiek die hier is bedreven. Met het CDA als hoofdrolspeler. Wat een aanfluiting en wat een slechte beleidsmakers daar op het provinciehuis. Hoop dat er een commissie komt die eens alle regeltjes onder de loep neemt. Zal wel een bende wezen.

  reageer
 • Zeur

   

  Wij zijn blij dat jij het allemaal zo goed weet Kees. Jammer dat je er zelf niets aan doet, behalve zeuren dan...

 • Bergerac

   

  Het komt er dus op neer dat men moet gaan betalen om af te meren want die vergunningen zullen niet gratis zijn.

  reageer
 • Paul

   

  Eindelijk! Wordt het weer gezellig aan de kade in de dorpen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Polderbewoner

   

  Fijn voor alle mensen met een bootje,nu op naar de bewoners van Emmelhage . Hoop dat zei ook gelijk krijgen met de wal achter hun huis,of moet je burgemeester zijn?

  reageer
 • Gerard

   

  Wat een zwalkend beleid van de provincie Flevoland. Had nou eerst eens goed nagedacht, voordat je allerlei mensen het leven zuur maakt!

  reageer
 • bert

   

  Zo zie je maar weer, als de burgemeester iets wil kan het plotseling wel.

  reageer
 • Svu

   

  Zo werkt dat dus

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert