CTU wil grond kopen aan Flevokust Haven

LELYSTAD • Do 1 juni 2017 | 18:10 • Donderdag 1 juni 2017 | 18:10
Containeroverslagbedrijf CTU Flevokust wil vijf hectare grond kopen op het nieuwe binnendijkse bedrijventerrein Flevokust Haven in Lelystad. Het bedrijf heeft hiervoor donderdag een overeenkomst gesloten met de gemeente en provincie. Die werd getekend op de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam.

Hoewel het om een reservering gaat, wordt CTU het eerste bedrijf dat zich op het bedrijventerrein gaat vestigen. Dit moet nog bouwrijp worden gemaakt. Het binnendijkse terrein wordt in de eerste fase 7,4 hectare groot. Het ligt achter het buitendijkse bedrijventerrein, dat op dit moment in aanbouw is.

CTU is onderdeel van de Pouw Groep. Het bedrijf heeft al een langjarig contract met de provincie om het buitendijkse terrein te exploiteren. Vorig jaar is het bedrijf al begonnen met de overslag van containers achter de Maxima-centrale. In de containers worden onder meer agrarische producten uit Flevoland vervoerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel