Grote opkomst bij verkiezing buurtprojecten

LELYSTAD
Een sport- en spelveld met een skatebaan, herstel van het strandje aan de Schermer maar ook meer voorzieningen voor ouderen: die ideeën hebben de meeste stemmen gekregen van de inwoners van Lelystad-Haven, Hollandse Hout en Noordersluis.

Ruim 200 bewoners hebben donderdag in buurthuis De Windhoek hun stem uitgebracht bij de eerste buurtbegroting. De gemeente heeft 75.000 euro beschikbaar gesteld voor ideeën en projecten die de wijken moeten opkrikken. In plaats van dat de gemeente bepaalt wat er gebeurt, lag de keuze bij de wijkbewoners. Zij konden stemmen door plastic fiches in bussen te doen. Het beschikbare budget wordt verdeeld over de projecten met de meeste stemmen.

Buurtbewoners zijn positief over deze vorm van inspraak, terwijl de gemeente blij is met de opkomst in Lelystad Haven. De gemeenteraad heeft dinsdag in een motie bepaald dat het experiment met de buurtbegroting zo snel mogelijk wordt uitgerold over andere wijken in Lelystad.

reacties (9)

 • Jan

   

  Ach, een referendum wordt zelfs bij het behalen van de drempel aan de kant geschoven, dit is gewoon ook de illusie geven van inspraak

  reageer
 • Louise

   

  De "wijk" bestaat uit 3 wijken, maar verkiezing wordt in 1 wijk gehouden, ik neem aan dat daar de meeste stemmen vandaan komen.

  reageer
 • Kees

   

  Een sport- en spelveld met een skatebaan .... o.a. de meeste stemmen ? In de stemruimte en in dit Omr.Flev. filmpje staat op de blauwe sticker op de betreffende fiches-koker "...... skatebaan weg". Ik denk dat de meeste stemmers die laatste regel niet eens goed gezien hebben, maar dat ze simpelweg op het sport- en spel veld Binnendijk gestemd hebben.

  reageer
 • Willem dronte

   

  Hoeveel mensen zijn twee keer geweest

  reageer
 • Willem Dronten

   

  Het is ook niet voor je hond maar voor kinderen of moeten die zwemmen en spelen tussen de drollen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jantje

   

  Een strandje aan de Schermer? Met al die blauwalg doe je je hond toch niet in dat water?

  reageer
 • Cees

   

  Het kost een paar centen, maar dan heb je ook niks!

  reageer
 • Frits

   

  Ruim 200 deelnemers? Dus zo'n 10% opkomst? Dat is nog slechter dan de waterschapsverkiezingen. Bij zo'n lage opkomst zou de gemeenteraad toch moeten concluderen dat het democratisch niveau laag is. Een referendum wordt bij minder dan 30% opkomst ook niet erkend. Ombegrijpelijk dat de gemeente blij is met de opkomst. Wie roept Emiel vd Herberg voor de camera om hier kritische vragen over te stellen.

  reageer
 • Marcel

   

  Grote opkomst? 200 op ruim 4500 bewoners??? OF ? Dit meen je niet

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert