Grote opkomst bij verkiezing buurtprojecten

LELYSTAD • Do 1 juni 2017 | 20:53 • Donderdag 1 juni 2017 | 20:53
Een sport- en spelveld met een skatebaan, herstel van het strandje aan de Schermer maar ook meer voorzieningen voor ouderen: die ideeën hebben de meeste stemmen gekregen van de inwoners van Lelystad-Haven, Hollandse Hout en Noordersluis.

Ruim 200 bewoners hebben donderdag in buurthuis De Windhoek hun stem uitgebracht bij de eerste buurtbegroting. De gemeente heeft 75.000 euro beschikbaar gesteld voor ideeën en projecten die de wijken moeten opkrikken. In plaats van dat de gemeente bepaalt wat er gebeurt, lag de keuze bij de wijkbewoners. Zij konden stemmen door plastic fiches in bussen te doen. Het beschikbare budget wordt verdeeld over de projecten met de meeste stemmen.

Buurtbewoners zijn positief over deze vorm van inspraak, terwijl de gemeente blij is met de opkomst in Lelystad Haven. De gemeenteraad heeft dinsdag in een motie bepaald dat het experiment met de buurtbegroting zo snel mogelijk wordt uitgerold over andere wijken in Lelystad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel