Tachtig deelnemers aan workshop gemeentepolitiek

LELYSTAD
Indra Meier wil de gemeentepolitiek in, maar ze weet helemaal niet wat ze daarvan moet verwachten. Daarom doet ze mee met een workshop van de gemeente Lelystad voor bewoners die actief willen worden in de lokale politiek.

Meier (45) is een van de tachtig Lelystedelingen die zich hebben aangemeld. De workshop is in het bijzonder bedoeld voor bewoners die maart volgend jaar mee willen doen met de gemeenteraadsverkiezingen.

Kandidaat
Ook Meier hoopt kandidaat te worden, maar ze weet helemaal niet hoe het er aan toegaat. “Ik woon nu 13 jaar in Lelystad, maar ik moet bekennen dat ik nooit bij een raadsvergadering ben geweest. En ook verder heb ik de gemeentepolitiek nauwelijks gevolgd.”

Maar maatschappelijk betrokken is ze wel. Zo heeft Meier in de wijkraad van de Jol gezeten en ze is begaan met mensen die in geldnood zitten. “Er is veel armoede en werkloosheid in Lelystad. Ik wil kijken of er mogelijkheden zijn om dat in de toekomst te veranderen.”

Geen plaats
De gemeente had niet zo veel aanmeldingen voor de workshop verwacht. “Dit verrast ons”, zegt coördinator Bianca Noordman. Voor belangstellenden die zich nog willen opgeven, is geen plaats meer.

De gemeente heeft volgens Noordman met opzet niet gekozen voor kant en klare cursussen. “Onze voorkeur ging uit naar een eigen opzet met een specifiek Lelystadse invulling.”

De workshop bestaat uit een middag met onder andere ontmoetingen met raadsleden. Vrijdag is de eerste bijeenkomst. Het wordt geen zware bedoening, zegt Noordman. “We houden het luchtig.”
 

reacties (7)

 • iac

   

  ik heb me ook aangemeld, ben benieuwd...

  reageer
 • liq

   

  Cursus van jawel één middag

  reageer
 • Henk Lekkus

   

  Cursus? Volgens mij is het een workshop en dat is heel iets anders.

 • Engelien

   

  Nog meer No No's in de gemeenteraad. arme burgemeester en wethouders........

  reageer
 • Barbara

   

  Er is, zo laat deze dame zien/horen behoefte aan een beman-vrouwde wijkpost, een direct betrokkene op de plek waar zaken zich afspelen! Deze dame heeft met haar inzet al laten zien niets te zoeken te hebben bij de politiek, maar wel zij bij haar.

  reageer
 • Ansje

   

  Wout Jansen van 50 plus is getrouwd met Marianne die namens LEUC in raad zit. En Indra is beste vrinden met beide? Heldere politiek lijkt me

  reageer
 • A. v/d Werf

   

  Ze weet in ieder geval hoe ze de publiciteit moet opzoeken... Dat is voor de meeste politicus het voornaamste...

 • Europa today

   

  Helder, dat is politiek zoals wij gewend zijn te ondergaan en is tegelijk de redenen dat hier tijdens de verkiezingen geen buitenlandse waarnemers welkom zijn.

 • laat alle reacties zien
 • Tsja

   

  Politiek begint waar fatsoen ophoudt.

  reageer
 • 13xx

   

  Nu is het aan u om dat te veranderen!

 • Theater

   

  Precies! Maar voor een baan zoekende is het bijna de enigste mogelijkheid een baan te vinden inplaats van werk, met zekerheden als een goede gezondheidszorg en oude dag voorziening etc en dat voor jaren en welke je in staat stelt in eigen onderhoud te voorzien waarbij vrijwel eindeloos gedeclareerd kan worden etc inplaats van een subsidiair leven te moeten leiden Dit type stage baan is een goede aanloop voor al deze onbereikbaar heden in onze samenleving, ik zeg doen ...

 • Rinus

   

  Laatste keer deden er wel 17 partijen mee in Lelystad. Nu 35? Gaan we in Lelystad voor het individuele raadslid, one (wo-)man one vote? Of is deze actie bedoeld om partijen aan raadsleden te helpen zonder daarvoor te hoeven adverteren (Leuc/PvdA)? Terug naar stoeptegel niveau en korte termijn visie.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert