Stichting Terminale Thuishulp wil tweede bed

NOORDOOSTPOLDER
Stichting Terminale Thuishulp in Noordoostpolder en Urk bekijkt of er een tweede bed in het Bijna Thuis Huis kan komen. Vrijwilligers waken bij patiënten wanneer er geen familie is of de naasten niet kunnen. De stichting verwacht dat het aantal ouderen de komende vijf jaar sterk toeneemt, waardoor er vaker een beroep wordt gedaan op terminale thuishulp. Dat meldt de organisatie in haar jaarverslag over 2016.

Subsidie stopt
Stichting Terminale Thuishulp doet dit werk al meer dan twintig jaar in Noordoostpolder en Urk. Tot nog toe krijgt ze subsidie van de rijksoverheid en de beide gemeenten. Maar omdat de subsidie vanuit Noordoostpolder vanaf volgend jaar stopt, is de organisatie op zoek naar andere fondsen om de onkosten te kunnen betalen.

Vorig jaar hebben 51 terminaal zieke mensen in Noordoostpolder en Urk een beroep gedaan op terminale thuishulpverlening. Van de 51 zieken kregen er 43 thuis hulp. De andere 8 werden opgenomen in het Bijna Thuis Huis, een appartement in verzorgingshuis Hof van Smeden.

reacties (4)

 • Flevoburger

   

  De maatschappij wordt, aangejaagd door de politiek, steeds meer egocentrischer. Intriest dat er binnen de provincie wel geld is voor diverse kunstwerken maar geen geld is om mensen waardig te laten sterven......

  reageer
 • Mart

   

  Sponsors zoeken is mischien een oplossing ?

  reageer
 • Marja

   

  Schandalig dat hier op wordt bezuinigd . Schaf al die multicure subsidies maar af En de kunst wat ook weg gegooid geld is. Een beetje menselijkheid mag nog wel hoor.

  reageer
 • Taxi chauffeur

   

  Te triest voor woorden dat de gemeente bezuinigt op dit soort vrijwilligerswerk, het laatste wat er voor een terminale patiënt gedaan kan worden.

  reageer
 • Poe

   

  Te triest dat er subsidie voor gegeven is..je kan alles wel subsidiëren van andermans geld..

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert