OM: moordenaar Sandra Goppel blijft in tbs-kliniek

LELYSTAD
De 42-jarige moordenaar van Sandra Goppel uit Lelystad moet voorlopig nog in de tbs-kliniek blijven. Dat eiste de officier van justitie vrijdag bij de rechtbank in Lelystad. De rechtbank oordeelde eerder dit jaar dat gecontroleerde resocialisatie op zijn plaats is. Dat was op advies van een psychiater.

De Lelystedeling zou dan maximaal drie maanden in de tbs-kliniek mogen blijven en allerlei praktische zaken zoals werk en woning moeten regelen tijdens zijn verloven. Dat zou dan gebeuren onder toezicht van de Reclassering. De officier van justitie ziet dat niet zitten. Zij wees erop dat er niet goed is voorbereid en dat de plannen niet uitvoerbaar zijn. De officier pleitte voor resocialisatie vanuit de kliniek.

De man stak in 1994 zijn 17-jarige vriendinnetje Sandra dood. Daarna stak hij haar in brand en begroef het lichaam. Daarvoor kreeg hij tien jaar cel plus tbs. De rechtbank dacht begin 2015 dat de man klaar was voor een volgende stap en de dwangverpleging werd afgebouwd. Hij overtrad echter de voorwaarden en zodoende werd hij teruggeplaatst. Ook werd hij opgepakt voor mishandeling en bedreiging. Daarvan werd hij uiteindelijk vrijgesproken. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.  

reacties (3)

 • Jan

   

  Verdriet heeft het huwelijk van de ouders gekost en wanneer meneer losgelaten wordt is wachten op vervolg. Maar ja, iedereen heeft recht, dus ook hij, of we dat nu leuk vinden of niet. En de wet aanpassen, dan valt hij er niet meer onder.

  reageer
 • Maartje

   

  Wel ja afgrijselijk links gebrabbel, laat de man toch vrij zodat hij opnieuw slachtofferschap maken en verder kan gaan met het schenden van alle afspraken. Zal mij niets verbazen als due wereldvreemden van de rechtbank in de dader zijn voordeel gaan uitspreken.

  reageer
 • waterwijker

   

  Tja, je bewijst maar weer eens dat rechtsch het patent heeft op echte, afgrijselijke wereldvreemdheid. Met hun amateuristische psychologie van de koude grond zullen de rechtschmensen wel even uitmaken hoe het nu allemaal werkelijk zit. De werkelijkheid is dat we het allemaal niet weten en dat het een heel moeilijk probleem is. Daarom zal geen weldenkend mens je tirade natuurlijk serieus nemen. Welterusten.

 • Jond

   

  Het is Sandra Goppel en niet 'van Goppel'!

  reageer
 • Redactie

   

  U heeft gelijk, excuses. Het is aangepast

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert