Waterschap sluit 2016 positief af

FLEVOLAND
Waterschap Zuiderzeeland heeft 2016 met een plus van 7 ton afgesloten. Dat is boven verwachting. Vorig jaar ging het Waterschap er nog vanuit dat er een verlies van 1,5 miljoen geleden zou worden. Volgens het Waterschap zijn de belastinginkomsten en organisatiekosten meegevallen.

In het verleden had het Waterschap vaak problemen met het innen van achterstallige belasting. Een groep mensen betaalde al jaren geen belasting, ondanks aanmaningen. Volgens Zuiderzeeland gaat dat steeds beter. Dat heeft bijgedragen aan het positieve resultaat. 

Zuiderzeeland gaat de 7 ton overhevelen naar de reserves. Het geld wordt de komende jaren ingezet om stijgingen van de waterschapsbelasting te beperken. In november worden de tarieven voor volgend jaar vastgesteld. 


 

reacties (6)

 • jan

   

  Die fiat 500 was maar een voorbeeld er zitten nog duizend types auto.s tussen om maar aan te geven dat niet iedereenbij het waterschap een vette bak hoeft te rijden en zeker niet als ie niet nodig is iedereen moet bezuinigen dus het waterschap ook

  reageer
 • Bas

   

  Je zou eens naar een open dag kunnen gaan van het Waterschap. Je zult zien hoeveel zij wel niet doen. Zonder hen, natte voetjes, zeker in Flevoland.

  reageer
 • Ger

   

  Mee eens Bas. Alleen helaas dit soort lieden lopen maar en spreken maar 1 man na!

 • Volvo

   

  Nee zure kortzichtige inwoners van flevoland de provincie die eigenlijk zeebodem is. Dankzij het waterschap kunnen wij hier zo mooi veilig wonen!

  reageer
 • kees d.

   

  Hebben we echt niet aan het waterschap te danken maar aan de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders. De dijken die toen zijn aangelegd waren gelijk op delta hoogte.

 • .\/\/.

   

  Het waterschap... een compleet overbodige organisatie die prima bij de provincie of Rijkswaterstaat ondergebracht zou kunnen worden. Het zou toch van de zotten zijn als ze ook nog tekort zouden hebben met die miljoenen aan belasting inkomsten? Al zou het wel kunnen, hun overbodig luxe kantoren zitten vaak op A locaties en worden met enige regelmaat verbouwd.

  reageer
 • jan

   

  En geen fiat500 maar een benzine slurpende grote americaan

  reageer
 • Zonnetje

   

  Ooit wel eens in een zware storm op een dijk gestaan met uw fiat 500? Oh nee, natuurlijk niet want dan zit u waarschijnlijk ergens droog in de warmte. Maar deze mensen dus niet, die staan er ook paraat als het om dijkcontroles gaat tijdens zware stormen. En dat is dan 24 uur per dag. En dat is maar een van de vele taken die uitvoeren in die stevige en degelijke auto die op dat soort momenten wat meer veiligheid biedt dan bijv. fiat 500.

 • laat alle reacties zien
 • flevo

   

  Mooi! Kunnen de belastingen weer omlaag! Oh, wacht... De managers hebben natuurlijk allemaal weer een nieuwe leasebak nodig...

  reageer
 • Den

   

  In de categorie: het is sowieso niet goed, of.. In ieder geval: het deugt niet! Kleine aanvulling: nog dom ook.

 • rikky

   

  ja dat zou mooi zijn de belasting omlaag.....maar ze zullen wel een of andere aankoop moeten doen en dan staan ze weet quitte....dus daar zien we niets van terug

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert