Jongeren van Opwekking verspreiden het geloof

ALMERE
"Goedemiddag, mijn naam is Daniël. Mag ik u vragen of u weet wat Pinksteren is?" Zo knoopten zaterdagmiddag ongeveer 100 jongeren in Almere op straat een gesprek aan. Dit doen ze vanuit het christelijke festival Opwekking. De jongeren wilden met mensen praten over het geloof. 

"Het is mooi om over Hem te praten en zijn liefde te delen met anderen", vertelt Madelief Jenkyns. Dat is voor haar de reden om op zaterdagmiddag op het Stadhuisplein rond te lopen. De mensen die ze aanspreken hoeven niet meteen overtuigd van het geloof te zijn. "Maar het is wel fijn als ze erover nadenken wat het geloof voor ze kan doen", legt ze uit. 

De middag was een initiatief van het jongerenprogramma van Opwekking. Het festival duurt nog tot en met maandag op het evenemententerrein van Walibi in Biddinghuizen. 

reacties (13)

 • Jesse

   

  Dit zou net als bedelen verboden moeten worden, hele zwerm zombies die hun geloof loopt te verkopen staat niemand op te wachten. Gewoon allemaal beboeten voor orde verstoring.

  reageer
 • Claartje

   

  Voor alle jongeren maar ook ouderen van Opwekking en andere geloven: Ik wens op straat of waar dan ook NIET te worden benaderd of in enige andere zin opdringerig te worden aangesproken over jullie geloofskwesties. Houd dat lekker voor jullie zelf met elkaar. Hoe durven jullie mij ongevraagd lastig te vallen! Dit geldt trouwens ook voor alle andere "straatverkopers" die opdringerig op mensen aflopen (inderdaad, in Stad krioelt het van deze 'lastigvallers', ze staan ook vaak voor de bibliotheek). In het begin bleef ik nog beleefd, maar dat stadium ben ik allang voorbij. Wegwezen!

  reageer
 • Sofie

   

  Helemaal mee eens de mensen die om wat voor reden andere lastig vallen wegwezen ermee

 • Flevoboy

   

  Een geloviger Nederland zou meer binding en respect brengen!

  reageer
 • Sofie

   

  Droom maar lekker verder alle oorlogen gaan over geloof geld en macht

 • Emma

   

  Helaas zie ik bij veel gelovigen weinig respect voor mensen met een andere mening of een ander geloof ....Ik zat op een hbo met veel streng-christelijke personen, weinig gevoeld van binding en respect. Dus ik ben het niet met je eens.

 • Peter

   

  Ik kom in het centrum om inkopen te doen, Almere stad is koploper in het lastig vallen van mensen op straat. Ga lekker thuis je geloof praktiseren en laat winkelend publiek met rust.

  reageer
 • Gerven

   

  Ga lekker met gelijk gestemde praten over "het" geloof.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Danny

   

  Zonder het geloof zou het geloof niet nodig zijn. Het geloof brengt meer ellende dan goeds. Mensen die zich anders voelen (lees homo's etc) uitsluiten. De meeste oorlogen zijn er vanwege het geloof en vergeet niet het misbruiken van kinderen. Maar dat is dan weer mijn geloof.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Dat de kerken leeg lopen komt misschien door de verbeterde wereldwijde kennis, communicatie en rechten. Best een moeilijke taak om iemand de goedheid van je boek te overtuigen als er eeuwen aan dood en verderf bijhoort.

  reageer
 • Arjan

   

  God is goed, zijn liefde gaat naar iedereen uit. Normaalste zaak van de wereld dat je dat nieuws wilt delen niks engs aan. Mensen die geen tijd hebben of niet willen, geen probleem ik wens ze gewoon een fijne middag.

  reageer
 • Emma

   

  Als iedereen zo zou reageren, prima. Helaas maakte ik anders mee, oordelend over andersdenkenden, op hen neerkijken zelfs. Oordelen over homofilie, meningen van anderen niet respecterend. Kinderen die klasgenootjes vertellen dat ziekte een straf van God is etc etc. Daar ben ik behoorlijk op afgeknapt. Niet op God, wel op zijn veel van zijn volgelingen.

 • Maarten

   

  Het zou egoïstisch zijn om te ervaren dat God je rust, liefde, vrede, echte vrijheid en echte blijheid geeft en dat niet te willen delen met hen die dat ook wel willen maar het kind achter het badwater nooit hebben gezien.....

  reageer
 • Karlinka

   

  Geweldige actie van deze kids die een verlangen hebben om met mensen te willen delen hoe Groot Gods Liefde is en dat die voor iedereen is, niet specifiek voor 1 groep. Geweldig ook een evenement als opwekking waar in 3 dagen tijd meer dan 60.000 mensen bij elkaar komen om God groot te maken. Er zijn mensen die je willen laten geloven dat de kerken leegstromen,maar het tegendeel is waar. God brengt de gelovigen weer tot elkaar door muren af te breken die mensen binnen verschillende kerken hebben opgetrokken. Hoe mooi!

  reageer
 • Bas

   

  Gelooft u dat allemaal zelf?

 • Boukje

   

  Prachtig, dat jongeren uitstappen! Dat ze het geloof in de praktijk brengen.

  reageer
 • Emma

   

  In de praktijk brengen is voor mij iets anders dan er met anderen over praten. In de praktijk brengen is naastenliefde tonen, opkomen voor minderheden, respect hebben voor andersdenkenden etc. Ik hoop dat zij dat ook doen .

 • Sef

   

  Prima dat je ergens in gelooft maar waarom altijd de drang om anderen te willen overtuigen? Ik vraag ook niemand atheïst te worden.

  reageer
 • Piet

   

  Als mensen een levensvisie hebben waar ze sterk in geloven is het logisch dat ze daar met anderen over willen praten. En of het nou om een religieuze visie of een politieke visie is, dat maakt dan helemaal niet uit. Vlak voor de verkiezingen doen politici hetzelfde: mensen overtuigen van hun eigen levensvisie. Ik zie het probleem niet.

 • Emma

   

  Dat is nou eenmaal iets wat erbij hoort, die 'opdracht' hoort bij Pinksteren. Of ik er achter sta of niet, ik begrijp het wel.

 • willy

   

  Helemaal mee eens! Dat proberen te overtuigen werkt bij mij juist averechts.

 • Tsja

   

  Enge bedoening al die geloven.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert