Jongen zit op bushokje en krijgt boete

ALMERE
Een jongen die maandagmiddag op een bushokje zat, heeft een bekeuring gekregen.

De jongen zat op het hokje bij station Oostvaarders in Almere Buiten.

Dat laat de wijkagent van de Oostvaardersbuurt weten op Twitter.


reacties (31)

 • Tuur

   

  Laat de agent gewoon zijn werk doen want dat is waar hij voor is en wat hij moet doen. Dit soort dingen hoort ook bij zijn werk. Deze jongen had niks op het bushokje te zoeken en in aanwezigheid van zijn zogenaamde vrienden zijn ze op oostvaarders gewoon de boel aan het uitdagen.de agent heeft heus niet zomaar een bon gegeven.kijk eerst naar het hele plaatje en niet alleen naar de boete. Laten we eerlijk zijn de jongen heeft niks op een bushokje te zoeken h8j kan gewoon op het bankje zitten dit is gewoon provocatie van het systeem ( kijk mij eens wat ik durf) en dan wel piepen als je een bon krijgt. Gewoon zielige vertoning

  reageer
 • Ik

   

  Of er schade is doet niet ter zake. Het is een strafbaar feit punt uit. Niet voor niks staat er een boete op. Zou raar zijn als de politie het zou negeren.

  reageer
 • Karel

   

  Gevoelige snaar geraakt zeker? Bedankt voor de "wijze" woorden.

  reageer
 • Ta

   

  Waar haal je het vandaan psychologie van de koude grond noemen we dit Voor jou vertaald gelul in de ruimte Een jongen is op een bushokje geklommen Dat is alles . Dat mag niet van de politie en daarvoor krijgt hij dus die bekeuring.Of die bekeuring stand houdt zien we later wel . Met die jongen komt het heus wel goed maar jongetjes zoals jij zijn waarschijnlijk niet meer te redden en dat is veel enger.

  reageer
 • Karel

   

  Het half doodslaan en andere criminele activiteiten beginnen ergens in iemands leven, meestal met "kleine dingen" waarbij niet werd ingegrepen. Of er volgden wegwuivende reacties zoals hier. Het gaan zitten op bushokjes (waarom eigenlijk?) is een teken van machtsvertoon en lak hebben aan de omgeving. Stoerdoenerij, ik zie soortgelijk gedrag dagelijks in mijn omgeving. Niemand doet er wat aan, wat dus 'goedkeuring' voor de jongeren inhoudt. Met een gebrek aan normen en waarden begint alle ellende, eerst klein maar op den duur steeds groter. Met bepaald gedrag niet in te dammen, betalen we straks de prijs.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • los van de boete: waarom twittert de man dit? zet hij elke bekeuring die hij uitschrijft op twitter?

  reageer
 • John

   

  Het is pas vandaliasme als er iets wordt kapotgemaakt. De rest van je 'als' beredenering doet niet ter zake - met 'als, als' kun je iedereen en alles wel preventief op- en afsluiten. Bovendien, op een bushokje klimmen mag van jou niet, maar van je dorpsgenoten een 'flink pak slaag' krijgen, vind je blijkbaar heel normaal. Staat anders een nog veel grotere boete op, plus een strafblad.

  reageer
 • Thomas

   

  Is er schade aangericht door op het dak van het hokje te zitten dan? Nee. Dus de boete slaat nergens op. De vertrutting van de hele samenleving zet door. Tegelijkertijd hebben we jeugdbendes die ongestraft mensen half dood slaan, en hardhandige onderdrukking door de autoriteiten van mensen die niets fout doen.

  reageer
 • Maarten

   

  Weer leuk al die commentaar op de politie. Dit is gewoon vandalisme. Als er weer een bushokje wordt gesloopt gillen alle die mensen moord en brand. Had ik dit vroeger bij ons gedaan was er geen politie aan te pas gekomen, was er door mijn dorpsgenoten wel afgesleurd en met een flink pak slaag naar huis gestuurd.

  reageer
 • John

   

  Dat is wat te gemakkelijk beredeneerd. Agent is bevoegd zelf een afweging te maken of een boete op zijn plaats is. Ik ken de situatie niet, maar als er direct een boete is gegeven, vind ik dar behoorlijk overdreven. Wordt wat anders als er geen gehoor is gegeven aan het bevel eraf te komen, maar de inhoud van de tweet lijkt daar niet op te duiden. En al dat genorm en gewaarden hier, tjonge zeg, je zou denken dat agent Knol hier zijn vinger in de dijk heeft gestoken en zo heel wat rampspoed heeft voorkomen. Helaas is de kans groter dat deze knaap nu flink wat minder respect voor het gezag heeft.

  reageer
 • Ron h

   

  Moest hij met de trein dan? Ja dan is de bekeuring mogelijk terech. Maar wie kent dat verbod? Een waarschuwing is op zijn plaats. Volgens mij is ook de regel dat je een waarschuwing moet krijgen in een dergelijk geval en pas bij herhaling mag je bekeuren las ik recent bij een art.van de polïtie zelf. Daarnaast in nederlands is gewoon dat je soreekt van "OP de bus wachten" en "OP de halte wachten" zeker sinds je niet meer IN een hokje kan en er vaak slechts sprake is van een 'schutting'.

  reageer
 • Inspecteur

   

  Ter aanvulling: Betreft de omschrijving: "in/op een publiek toegankelijk portaal, telefooncel, wachtloket openbaar vervoer, parkeergarage, fietsenstalling e.d. F130c, voor een daarvoor niet bestemd doel gebruiken. 60,-" Bushokje is een 'wachtloket openbaar vervoer'. Terechte bekeuring dus.

  reageer
 • Inspecteur

   

  Feitcode F 130c is de juiste code.

  reageer
 • Andre

   

  Als jou kind dit doet en komt thuis met een boete. Wie betaalt deze. Waar zijn tegenwoordig de normen en waarden. Ouders moeten werken omdat ze een hypotheek hebben en kijken bijna niet om naar hun kinderen. Het is te zot voor woorden dat een kind dit soort dingen doet.

  reageer
 • Karel

   

  Goed gedaan, want wat heeft die jongen daar te zoeken. Dergelijke handhaving gebeurt helaas veel te weinig in Almere. Wat zou de wereld er dan anders uitzien. Het heeft alles met normen en waarden te maken. Zit die jongen bij pa en moe ook op het dakrandje van het huis? Problemen direct bij de wortel aanpakken, want morgen is het leuk om op auto's te gaan zitten.

  reageer
 • tuig van de richel

   

  Baldadig tuig moet je niet eens willen waarschuwen.

  reageer
 • John

   

  Dit soort 'vergrijpen' van jongeren direct met een boetes bestraffen behoort niet tot mijn normen en waarden, Paula. Ik vind het vooral benepen.

  reageer
 • Ta

   

  Wat is het strafbare feit

  reageer
 • Koos

   

  Man man man. Ik had 40 jaar geleden ook vaak een boete gekregen als deze diender in mijn plaats gad gewoond. Geef die jongen een pluim voor z'n acrobatische vermogens en geef m vervolgens een duidelijke waarschuwing. Meld het ook aan z'n ouders en het werkt allemaal veel effectiever. Dan zou die jongen er nog over kunnen grappen naar z'n vrienden toe en naar de wijkagent, maar nu resteert alleen haat en de wens het weer te doen als de agent niet kijkt. Tenminste, zo zou het bij mij gaan (en ik kan het weten...).

  reageer
 • Gerrit

   

  Prima actie van de politie meteen lik op stuk moet je,je maar gedragen En diegenen die het daar niet mee eens zijn hebben pech gehad.

  reageer
 • John

   

  Waarschuwen doen we niet meer? Gelijk het bonnenboekje trekken? Werd er ook wat stukgemaakt? Klinkt als een ziinloze boete.

  reageer
 • Hij zat gewoon op de bus te wachten...whats the problem? Ga dealertjes aanhouden die daar meer zitten

  reageer
 • Yorel

   

  Echt weer zo een triest verhaal.. er zin genoeg betere dingennte doen hoor politie almere...!

  reageer
 • Henk

   

  Prima

  reageer
 • Paula

   

  Terecht. Zou veel vaker moeten gebeuren. Heeft alles te maken met normen en waarden. En nu maar hopen dat hij het zelf moet betalen en niet zijn pa of ma.

  reageer
 • Nico

   

  Nou nou. Das toch wel een heel ernstig vergrijp. Het blijft een jongen maar tegenwoordig verwijven we ze liever...

  reageer
 • ronald

   

  Gelijk heeft de agent als dit toelaat is het einde zoek toch

  reageer
 • Roel

   

  Had die jonge niks anders te doen. Wie gaat er nou op een bushokje zitten (met alle kans op schade).

  reageer
 • Steven Koestal

   

  Goede actie van de agent!!! Jong geleerd oud gedaan. Hadden zijn opvoeders moeten doen.

  reageer
 • Hans

   

  Had de agent niks anders te doen?

  reageer
 • Laila

   

  Terecht. Een bushalte is om netjes gebruikt te worden. Dat betekent dat je niet op bushalte gaat klimmen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert