Alle tassen door scanner op Lowlands

BIDDINGHUIZEN • Di 6 juni 2017 | 10:36 • Dinsdag 6 juni 2017 | 10:36
Alle tassen, rugzakken en andere bagage die festivalgangers meenemen naar Lowlands gaan in augustus door een scanner. Hiermee is Lowlands het eerste grote festival in Nederland dat deze veiligheidscontrole invoert.

Kortere wachtrijen
Het festival hield vorig jaar een pilot waarbij een deel van de bagage door een scanner ging. Dit is zo goed bevallen dat het dit jaar standaard wordt ingevoerd. Door het gebruik van de röntgenscan gaat de controle veel sneller en kunnen tassen in zijn geheel gecheckt worden. Voorheen lukte dit niet goed, aldus organisator Mojo, omdat het onmogelijk was om alle bagage handmatig te controleren. 

Extra personeel
Naast de nieuwe tassencontrole zal de beveiliging zichtbaarder zijn, zegt burgemeester Aat de Jonge van Dronten. "We doen dit niet om mensen ongerust te maken maar juist om mensen het gevoel te geven dat er op hun veiligheid wordt gelet." Volgens De Jonge is het dreigingsniveau in Nederland niet toegenomen en zijn daarom andere maatregelen, zoals roadblocks, niet nodig. "We moeten niet zwichten voor de dreiging. Je gaat naar een feest en we willen dat niet verknoeien, als dat niet nodig is, door allerlei ingrijpende maatregelen."  

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel