Alle tassen door scanner op Lowlands

BIDDINGHUIZEN
Alle tassen, rugzakken en andere bagage die festivalgangers meenemen naar Lowlands gaan in augustus door een scanner. Hiermee is Lowlands het eerste grote festival in Nederland dat deze veiligheidscontrole invoert.

Kortere wachtrijen
Het festival hield vorig jaar een pilot waarbij een deel van de bagage door een scanner ging. Dit is zo goed bevallen dat het dit jaar standaard wordt ingevoerd. Door het gebruik van de röntgenscan gaat de controle veel sneller en kunnen tassen in zijn geheel gecheckt worden. Voorheen lukte dit niet goed, aldus organisator Mojo, omdat het onmogelijk was om alle bagage handmatig te controleren. 

Extra personeel
Naast de nieuwe tassencontrole zal de beveiliging zichtbaarder zijn, zegt burgemeester Aat de Jonge van Dronten. "We doen dit niet om mensen ongerust te maken maar juist om mensen het gevoel te geven dat er op hun veiligheid wordt gelet." Volgens De Jonge is het dreigingsniveau in Nederland niet toegenomen en zijn daarom andere maatregelen, zoals roadblocks, niet nodig. "We moeten niet zwichten voor de dreiging. Je gaat naar een feest en we willen dat niet verknoeien, als dat niet nodig is, door allerlei ingrijpende maatregelen."  

reacties (5)

 • Rob

   

  mja of die tas nou in een lange wachtrij ontploft of op een festival :P troep geeft het sowiso

  reageer
 • Moraalridder

   

  Nu hopen dat men nu al niets op het terrein heeft begraven. Zou zonde van se scanner zijn

  reageer
 • DeLuis

   

  Wees blij dat de scanner niets opleverde.

  reageer
 • loper

   

  Gewoon een goede actie. Wat zou je hier nou op tegen kunnen hebben?

  reageer
 • Henk

   

  Mooi om te zien hoe mojo een totaal mislukt project van vorig jaar nu uit de kast haalt omdat er ineens politieke druk komt. Iedereen kon vorig jaar zien dat de scanner helemaal niks opleverde en nu ineens is het het eerste festival dat bladiebladiebla. Mojo ten voete uit.

  reageer
 • MKM

   

  Leverde de scanner niets op? Of leverde de scanner het inzicht dat er niets aan de hand was met de gescande tassen?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert