Flevolands record kersenpitspugen: 11,72 meter

ALMERE
Wie spuugt het verste met een kersenpit? Daar gaat het allemaal om bij het Flevolandse kampioenschap kersenpitspugen in Almere. De wedstrijd is gehouden op tweede pinksterdag tijdens een open dag  bij het Kersenboertje in het kassengebied in Almere Buitenvaart. 

Eigenaar Patrick is trots op het evenement: "Het wereldrecord kersenpitspugen staat op 28,51 meter. Zover is er bij mij niet gespuugd maar sommige deelnemers kwamen een heel eind".

Patrick heeft  met zijn ouders altijd een rozenkwekerij in Almere gehad. Een aantal jaren geleden zijn ze overgegaan op kersen. "Het ging al langere tijd slecht in de rozenhandel en daarnaast misten we de interactie met de consument. Nu is die interactie er wel".

Vooral de interactie vindt de teler leuk aan de open dag. "Vertellen over het mooie product aan de mensen, dat vind ik prachtig", aldus de trotse eigenaar. 
De wedstrijd is gewonnen door Jurre Eilerd, hij spuugde maar liefst 11,72 meter ver. Als het aan de kersenboer ligt, komt er volgend jaar zeker weer een editie kersenpitspugen. 


 

reacties (3)

 • Jurrie Eilers

   

  Het was geluk... hahaha. Ik ben er volgend jaar weer bij om mijn titel te verdedigen. hahaha.

  reageer
 • belachelijk evenement, what's next

  reageer
 • Kees

   

  Ik was erbij gisteren en vond het erg leuk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert