Oud-wethouder Jan Lankreijer overleden

ALMERE • Di 6 juni 2017 | 16:03 • Dinsdag 6 juni 2017 | 16:03
Oud-wethouder van Almere Jan Lankreijer is zaterdag overleden. Hij was van 2002 tot 2004 wethouder financiën en ontwikkeling.

Lankreijer zat destijds in het college namens Leefbaar Almere, nadat die partij vanuit het niets met negen zetels in de gemeenteraad was gekomen. De partij kreeg twee wethouders, naast Lankeijer werd Frits Huis wethouder. Hij herinnert zijn collega als deskundig financieel specialist. Vragen vanuit de gemeenteraad beantwoordde hij veelal kortweg met een ja of nee. "En de raad pikte dat ook nog", aldus Huis. 

In 2004 nam Jan Lankreijer ontslag nadat hij in opspraak was geraakt. Hij wilde in Amsterdam gaan wonen en volgens de wet moest een wethouder toentertijd wonen in de plaats waar hij werkt. Daarna was hij vier jaar lang algemeen directeur bij vakbond Abvakabo. De laatste jaren werkte hij voor verschillende organisaties als consultant.

Jan Lankreijer is 68 jaar geworden. Komende zondag is de uitvaart.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel