De Kubus heeft extra geld nodig

LELYSTAD • Di 6 juni 2017 | 20:34 • Dinsdag 6 juni 2017 | 20:34
Als het Centrum voor Kunst & Cultuur De Kubus in Lelystad geen extra geld krijgt, kan de organisatie niet meer garant staan voor alle activiteiten. Die boodschap gaf directeur Akke Wiersma dinsdagavond mee aan de gemeenteraad.

Wiersma vroeg de raad om 50.000 euro en een fatsoenlijke vergoeding voor de loonstijgingen van het personeel. Voor het eerst in jaren is er een een salarisverhoging vastgesteld van 1,5 procent. Zonder extra geld kan de Kubus die niet betalen. Door de bezuinigingen van de afgelopen jaren heeft het centrum bijna geen reserves meer. De enige optie om door te kunnen blijven gaan, is nog meer snijden in de bestaande activiteiten. 

Bij de raad was al bekend dat de financiële positie van culturele instellingen in Lelystad kwetsbaar is. Volgens Wiersma kwam het op een rijtje zetten van alle problemen wel bij de raadsleden binnen. In het najaar praat de gemeenteraad verder over de problematiek. Dan wordt duidelijk of De Kubus extra geld krijgt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel