"Vereniging van de toekomst moet je runnen als een bedrijf"

ZEEWOLDE
Verenigingen moeten meer op projectmatige basis gaan werken en taken van bestuursleden moeten worden gesplitst. De vereniging moet meer worden gerund als een bedrijf. Dat zijn conclusies die naar voren kwamen tijdens een bijeenkomst tussen politiek en bestuursleden van verschillende verenigingen uit Zeewolde.

Ook moet het persoonlijk contact weer worden hersteld en moet er minder worden gecommuniceerd via social media. Vooral bestuursleden worden vaak geconfronteerd met onaangename appjes van leden. Zo worden afspraken vaak op het laatste moment afgezegd.

Verder moet de vereniging van de toekomst af van het langdurig vastleggen van vrijwilligers voor een functie binnen de vereniging. Het is volgens sommigen beter om per klus of project een vrijwilliger te zoeken. Dat motiveert de vrijwilliger omdat die zich voor een korte periode committeert en daardoor minder druk voelt.

De avond werd georganiseerd door de lokale afdeling van D66 in Zeewolde. De partij vindt het vooral belangrijk dat bestuursleden van verenigingen nauw contact onderhouden met de politiek. 'Durf te vragen', was te boodschap.

reacties (3)

 • waterwijker

   

  Een vereniging, gerund als een bedrijf? Zou voldoende zijn voor mij om daar meteen weg te gaan. Vereniging betekent voor mij: samen iets voor elkaar doen. Daar past geen businessmodel, dat maakt het hard en onaangenaam. Mij niet gezien. Bedrijfsdenken maakt meer kapot dan je lief is. Niet alleen in verenigingen, maar in de hele maatschappij.

  reageer
 • Piet

   

  Dit zijn ook echte de groepen van die weten hoe je een bedrijf moet runnen. De politiek snapt niets van het runnen van een bedrijf omdat ze toch altijd inkomsten hebben, dat droogt niet op. Efficiënt werken kennen ze niet en daarnaast kunnen ze alles proberen qua werkmethodes omdat de burger toch wel betaald. Mislukt, dan stuur je een persberichtje de wereld in waarin je het verdraait... dat doe je natuurlijk alleen als mensen erachter zijn gekomen. Het liefst vertel je niets.

  reageer
 • Rare Wimpie

   

  Zou beter kunnen zijn dat de toekomstige bedrijfsleven en de politiek, zich aan de statuten van de verenigingen moeten aanpassen, maar dan ook met een amateuristische denkwijzen. (Wie houdt hier elkaar de spiegel voor)

  reageer
 • Paul

   

  Ah... de beste stuurlui staan weer aan wal!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert