Gemeenteraad stemt in met bouw MFC Espel

NOORDOOSTPOLDER
Espel krijgt een multifunctioneel centrum. Dat heeft de gemeenteraad van Noordoostpolder dinsdagavond besloten. De gemeente stelt 355.000 euro beschikbaar voor de bouw van het centrum.

Het MFC wordt een nieuw clubgebouw voor de sportverenigingen in het dorp. Voor de bouw is ruim 700.000 euro nodig. De helft komt van de gemeente. De rest moeten de clubs en het dorp leveren. Een veiling onlangs bracht nog 140.000 euro op.

Het centrum moet op de plek komen van het huidige clubgebouw van SC Espel


reacties (3)

 • Sjaak

   

  Dat dat de reden is het achterstallig onderhoud is weet ik niet, wat ik wel heb gezien is dat het niet meer kan. Veel te weinig kleedkamers , brandveiligheid. Die zijn best wel forse ingrepen. Dan praat ik alleen over clubgebouw van de voetbal. De tennisclub ligt ongeveer 75 mtr verderop. Die hebben niet echt een kantine. Ook dat kost dan best wel wat. Verstandig besluit om gezamenlijk iets op te zetten. Er zijn ook mensen die voor een kunstgrasveld kiezen. Dat je geen sportende bewoner bent hoeft ook niet. Je zou ook sociaal kunnen zijn om daar eens een drankje te kunnen pakken in plaats van thuis alleen voor de tv te hangen. Tja espel heel goed bezig allemaal. Ben geen bewoner maar kom sinds kort geregeld daar. 👍

  reageer
 • Dorpeling

   

  En de resterende 2 ton financieren uit de windmolen-compensatie, waar de niet sportende Espelaren dus naar kunnen fluiten.

  reageer
 • Joop

   

  Het loont dus om jaren geen onderhoud te plegen of eigen middelen te gebruiken om de accommodatie up-to-date te houden. Dan zeuren dat het vervallen en oud is waarna de gemeente met geld aan komt zetten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert