Buren hoeven geen bouwkundige in huis toe te laten

ALMERE
De buren van een stel in de Almeerse Filmwijk worden niet verplicht mee te werken aan een bouwkundig onderzoek van hun woning. Dat heeft de rechter in een kort geding bepaald.

Het stel, dat de zaak heeft aangespannen, zegt extreem veel last te hebben van geluid bij de buren van hun twee-onder-een-kapwoning. Het gaat niet om harde muziek, maar om de gewone leefgeluiden zoals lopen, dichtslaan van deuren, praten, de stofzuiger. Volgens het stel bestaat de overlast sinds de verbouwing van de buurwoning in 2014.

Ze willen daarom een bouwkundige inschakelen voor een onderzoek. De buren, een gezin met jonge kinderen, hebben het recht de toegang voor zo’n onderzoeker te weigeren, oordeelt de rechter. Daarbij weegt ze mee dat volstrekt onduidelijk is waar het voorgestelde onderzoek uit zou bestaan.

Een poging om tot een vorm van bemiddeling te komen is gestrand. De gedaagden stellen dat ze al zo stil mogelijk doen, en dat alle huizen in de buurt gehorig zijn.

reacties (2)

 • frank

   

  Zitten zij dan de hele dag te luisteren of zo iedereen maakt toch huiselijk geluid. niet zo zeuren en zet de muziek en de bbq lekker aan.

  reageer
 • pieter

   

  Dunne betonnen muurtjes en doorlopende betonnen vloerdelen, tegen zulke goedkope betonnen bouw is geen (kruid) tegen gewassen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert