Verdachten mishandeling buurtpreventieteam bekenden politie

ALMERE
De verdachten van de mishandeling van het buurtpreventieteam in Muziekwijk, vorige maand, waren al sinds november bij de politie in beeld. Dat antwoordt het college op schriftelijke vragen van de PvdA.

Inwoners van Muziekwijk hebben bij de PvdA gemeld dat ze  zich onveilig voelen rond het station. Daar hangt een grote groep jongeren rond. Tussen november en mei was er volgens de gemeente 46 keer sprake van overlast. Het gaat om meldingen van inwoners en constateringen van de politie zelf. 

In mei raakten jongeren slaags met leden van het buurtpreventieteam. Dit gebeurde nadat de jongeren de een vrijwilligers hadden uitgescholden. Leden van het team spraken de jongeren daarop aan, waarop ze werden aangevallen. Vijf jongeren konden al snel door de politie worden opgepakt. De gemeente maakt nu bekend dat twee weken geleden nog een zesde aanhouding is verricht in verband met een mogelijke bedreiging van een lid van het buurtpreventieteam. 

Naar aanleiding van de overlast is er volgens het college een verhoogde inzet van politie en jeugdboa's. Ook vinden er huisbezoeken plaats om ouders aan te spreken op hun verantwoordelijkheid voor hun kinderen.

reacties (5)

 • Ik

   

  Pak dat tuig toch eens aan !

  reageer
 • karel

   

  zouden deze arme kindertjes nu ook een mentor krijgen voor een betere toekomst?

  reageer
 • Frans B.

   

  Ik schrik mij hier helemaal rot van. Dit had ik dus ECHT niet verwacht dat ze al bekend zijn bij de pliesie. Zulke aardige welopgevoede jongeren. Hopelijk kan ik de slaap vatten de komende nachten. ...

  reageer
 • ronald

   

  En het is niet eens verkiezingstijd

  reageer
 • Tsja

   

  Nou dat zal helpen om bij de PVDA te klagen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert