College wil fout Poolse supermarkt door vingers zien

ZEEWOLDE
Het college van de gemeente Zeewolde wil voorlopig door de vingers zien dat de Poolse winkel aan het Ravelijn zonder vergunning een verbouwing heeft gedaan. 

Het pand is zonder omgevingsvergunning verbouwd en de supermarkt is ook in strijd met het huidige bestemmingsplan. Er liggen plannen om het bestemmingsplan van het centrum te wijzigen, maar dat laat nog op zich wachten. Binnen een nieuwe bestemmingsplan zou de supermarkt waarschijnlijk wel passen. 

De supermarkt moet binnen een maand alsnog de vergunning aanvragen. Een technische toets moet dan uitwijzen of er nog aanpassingen nodig zijn.

reacties (15)

 • JP

   

  regels zijn regels...anders wordt de uitzondering de regel. Als wij zoiets flikken staan ze meteen op de stoep....

  reageer
 • Ilona de jong

   

  Wordt er weer met twee maten gemeten.Niet eerlijk!

  reageer
 • Henry

   

  Ach wat een gezeur allemaal laat toch de Poolse supermarkt is een leuke aanwinst Anders staat de Ravelijn er zo leeg bij Er is al bijna niks te doen in het centrum van Zeewolde

  reageer
 • jaap

   

  Waarom een Poolse supermarkt? Wat is er mis met de lidl en is hun boodschap cultuur zo verschillend met de onze? Doe ff normaal om elke bevolkingsgroep een eigen kerk en supermarkt te geven.

  reageer
 • .....

   

  Precies en als je kijkt naar de producten grote verschil is dat het in het pools is.

 • Saint

   

  Als binnen afzienbare tijd het bestemmingsplan gewijzigd zou worden, is het ook een beetje raar om nu de ondernemer eruit te gooien, te bestoken met dwangbevelen en boetes en dan volgende week te zeggen dat het dan wel mag. Volgens mij is er ook een overeenkomst gesloten met de sportschool op de Marsweg. Dat het allemaal wat anders kan is ontegenzeggelijk waar. Gewoon alsnog een vergunning aanvragen en toetsen op veiligheid en rekening houden met toekomstig bestemmingsplan.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • voorbeeld voor Noordoostpolder. daar wordt een poolse ondernemen juist gedwarsboomd door de gemeente

  reageer
 • Jeroen

   

  Deze gemeente en burgermeester meten niet met 2 maten hoor, ze meten helemaal niet!!! Alles alleen maar zoals het hen goed/makkelijk uitkomt....waardeloos

  reageer
 • Arco

   

  Tuurlijk! Elke goed willende ondernemer doorloopt de juiste procedures, maar deze sklep denkt dat hier alles zomaar mag! De gemeente Zeewolde kijkt het ff lekker aan en tolereert zulk gedrag... Gewoon de winkel sluiten en alles volgens de regels aanvragen, en de sklep pas weer open nadat er een juiste vergunning is afgegeven. Petje af voor onze ambtenaren in dat prachtige gemeentehuis.

  reageer
 • Emmeloorder

   

  Ongelooflijk!! Nu is de politiek een keer flexibel, is het weer niet goed. Maar ik zie het al: het is niet de flexibiliteit waar jullie het niet mee eens zijn maar het is omdat het buitenlanders betreft. Beetje Calimero gedrag, Zeewoldenaars!!

  reageer
 • Gekke Henkie

   

  En de sportschool aan de Marsweg moest weg want geen bestemmingsplan bla bla enz. Maar nu het Polen betreft mag ILLEGAAL verbouwen en bestemmingsplannen aan de Poolse laars gelapt worden! Gebeurd ook in Zeewolde!

  reageer
 • pieter

   

  En de mensjes op de recreatieparken niet te vergeten, die worden opgejaagd door de bromsnorren,terwijl permanente bewoning juist rust geeft op zo'n park.

 • Taxi chauffeur

   

  Moeten wij GVD proberen te doen, breekt de pleuris uit en worden we om de oren geslagen met dwang bevelen en boetes. Regel is regel ook voor hun.

  reageer
 • Kees Prins

   

  Excuse me... als een willekeurige ondernemer ook maar een schroefje verkeerd in de muur draait staan er ze al op hoge poten in je zaak. Waarom worden "vreemden" altijd maar voor getrokken? Elke andere ondernemer had de boel weer kunnen afbreken met een dwangsom als stok achter de deur. Zo kom je nooit meer geloofwaardig over.... vrijbrief voor andere ondernemers!!

  reageer
 • Tsja

   

  Nederlandse ondernemers mogen niets. Inmiddels worden Nederlander aangezien als tweederangs burgers.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Daar hebben ze het ook wel een beetje naar gemaakt volgens mij.

 • Gelijke monniken gelijke kappen

   

  Wat een onzin! Iedere ondernemer moet zich aan de regels houden en waarom deze mensen niet. Waarschijklijk wil het college geen leeg pand voor hun eigen deur van het Gemeentehuis zien, dan maar illegale praktijken. En een bestemmingsplan moet je niet achteraf ombuigen om situaties legaal te maken. Wie zegt me dat dit veilig is, achteraf - nadat ze al diverse maanden open zijn - gaan we controleren op techniek/veiligheid ?????

  reageer
 • Is er eens een ondernemer die een winkel opend in het leeg gelopen centrum.. Gaan we weer een potje moeilijk lopen doen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert