Zus niet vervolgd na dodelijk ongeval brommobiel

ZEEWOLDE
Een 16-jarig meisje wordt niet vervolgd voor een dodelijk ongeval met een brommobiel waarbij haar 12-jarige zusje om het leven kwam. Dat laat het Openbaar Ministerie weten. 

Het ongeval gebeurde begin februari aan de Winkelweg in Zeewolde. Het 12-jarige meisje overleed enkele dagen later. Ze zat samen met haar 16-jarige zus in de brommobiel. 

Volgens het openbaar ministerie is er sprake van een tragische samenloop van omstandigheden. De 16-jarige beschikte over het juiste rijbewijs om de brommobiel te besturen en reed op een weg waar dat mag. Ze maakte slechts een zeer geringe stuurfout. 

reacties (5)

 • Moraalridder

   

  Hopelijk kan de familie eindelijk in alle rust het verdriet verwerken. Zijn per slot allemaal slachtoffers. Heel veel sterkte toegewenst.

  reageer
 • Gvd

   

  Afschuwelijk dat het OM zoiets zo lang laat duren. Dit wisten ze ook na een paar dagen al. Misschien moeten ze bij het OM maar eens de definitie van een ongeluk opnieuw bestuderen.

  reageer
 • Poe

   

  Met die denkwijze kan je het halve strafrecht wel afschaffen.

  reageer
 • ronald

   

  Verlies wat ze helaas haar hele leven met zich mee moet dragen sterkte

  reageer
 • Verdriet voor het leven

   

  Is deze meid dan al niet genoeg gestraft voor het leven dacht ik toen al... Je eigen zus die omkomt en jezelf blijft leven... Er is niets ergers vind ik..... Maar toch niet vervolgd...... De klap ook voor de ouders.......

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert