Politie voorkomt met arrestaties waarschijnlijk moord

ALMERE
Een arrestatieteam heeft vorige week met de aanhouding van twee mannen in Almere waarschijnlijk een moord voorkomen. Dat heeft de politie in Amsterdam donderdag bekendgemaakt. De verdachten reden vorige week donderdagavond om 22:45 uur in een gestolen BMW op de Hogering, op weg naar een woning in Almere. Ze zijn overmeesterd en ontwapend. Een van de mannen droeg, ondanks de warmte, een muts en plastic handschoenen. Ook had één van hen een pistool bij zich. 

Vrouw aangehouden wegens medeplichtigheid
De aangehouden mannen worden ervan verdacht voorbereidingshandelingen te hebben uitgevoerd voor het plegen van een moord. In de nacht van donderdag op vrijdag werd in Almere ook een vrouw opgepakt die wordt verdacht van medeplichtigheid. 

Doelwit op de hoogte gesteld
Politie en justitie in Amsterdam kwamen er tijdens een onderzoek achter dat iemand voor zijn leven moest vrezen. De mogelijke daders werden in de gaten gehouden en het doelwit is op de hoogte gesteld. Rechercheurs stuitten vervolgens op een gestolen auto die mogelijk bij de moord zou worden gebruikt. Toen de auto begon te rijden, werd een observatie- en arrestatieteam ingezet. 

Verdachten zwijgen
De verdachten zijn gehoord maar hebben geen openheid van zaken gegeven. Er wordt onderzocht in hoeverre ze eerder bij misdrijven betrokken zijn geweest. De politie heeft de aanhoudingen niet eerder bekendgemaakt omdat de verdachten in volledige beperking zijn geplaatst. De rechter-commissaris heeft hen woensdag officieel in bewaring gesteld. 

Bekenden in onderwereld
Volgens Het Parool is het doelwit een 28-jarige man die is opgegroeid in de Amsterdamse Diamantbuurt en al op jonge leeftijd met de politie in aanraking kwam. Hij zou omgaan met beruchte criminelen als Willem Holleeder. In oktober 2011 kreeg hij 15 maanden cel voor het schieten op een rivaal en het bedreigen van zijn ex en haar ouders. Hij werd in 2010 vrijgesproken van betrokkenheid bij de overval op een juwelier die daarbij aan een hartaanval bezweek. Het Parool meldt dat de man eerder dit jaar al was gewaarschuwd voor een dreigende aanslag en anderhalve week geleden opnieuw.

De twee mannen die zijn aangehouden zijn volgens het Parool ook bekenden in de onderwereld. Eén van hen zou vlak na de milenniumwisseling deel hebben uitgemaakt van een 'incassobureau voor criminelen'. Die club maakte zich schuldig aan afpersing, gijzeling, bedreiging en mishandeling. De verdachte kreeg daarvoor een celstraf. Later werd hij meermaals vervolgd voor geweld en wapenbezit. 

De andere verdachte zou illegaal in Nederland verblijven en meermaals in verband zijn gebracht met geweld. Hij zou zijdelings betrokken zijn geweest bij een dodelijke overval op een Nigeriaan in een huis in Amsterdam-Zuidoost in 2007. De aangehouden vrouw is volgens Het Parool de vriendin van deze verdachte.
 

reacties (7)

 • Adv

   

  Allemaal bekenden en loopt gewoon rond .

  reageer
 • Juni.

   

  Doet de politie niets, is het niet goed, nu heeft de politie mensen aangehouden is het weer niet goed.

  reageer
 • Leon

   

  Geef het beestje een naam ipv van al die tips en hints om wie het zou gaan.

  reageer
 • Jan

   

  Een moord waarschijnlijk binnen het criminele circuit. Ja, daar zijn we mee geholpen...

  reageer
 • Frits

   

  De opgepakte verdachten gaan zich vast beroepen op hun zwijgrecht en de rechter heeft vervolgens geen overtuigend bewijs, zodat de heren criminelen weer snel op straat staan. Zo gaat dat in dit land!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bergerac

   

  Alle lof voor de politie.

  reageer
 • Ron

   

  Goed werk zeg.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert