Alle leningen Agora Theater kwijtgescholden

LELYSTAD • Do 8 juni 2017 | 13:01 • Donderdag 8 juni 2017 | 13:01
De gemeente Lelystad wil alle leningen aan het Agora Theater in een klap kwijtschelden. Het gaat om een bedrag van bijna 850.000 euro. 

Het college van B en W doet dit voorstel om het theater financieel meer lucht te geven. Na enkele zeer moeilijke jaren gaat het nu weer iets beter met de Agora. Volgens de gemeente zijn er maatregelen genomen om de bedrijfsvoering te verbeteren en verliezen op de exploitatie terug te dringen.

Door de leningen kwijt te schelden wordt de Agora verlost van deze verplichting en kan het gaan werken aan versterking van het eigen vermogen. Dat is al jaren ongeveer een miljoen euro negatief.

Vorig jaar kreeg de Agora een renteloze lening van zes ton om de financiële positie te versterken. Al in 2008 is 2,5 ton voor leningen uitgetrokken, waarvan de helft daadwerkelijk aan het theater is uitgeleend. Het totale bedrag van 8,5 ton in de boeken van de gemeente wordt nu afgeboekt. 

De gemeenteraad moet nog over het voorstel oordelen. Wel heeft het college vorig jaar al de mogelijkheid genoemd dat de leningen zouden worden kwijtgescholden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel