PvdA opent meldpunt wachttijd huurwoning

LELYSTAD
De PvdA in Lelystad opent een meldpunt voor inwoners van de provinciehoofdstad die al heel lang op een betaalbare huurwoning wachten. 

De partij doet dit nadat vorige week een voorstel van de PvdA tijdens de behandeling van de Kadernota was afgewezen om 600 betaalbare huurwoningen te bouwen. De PvdA wil nu met het meldpunt laten zien dat achter de statistieken soms schrijnende verhalen zitten. Het meldpunt is al enkele dagen in de lucht.

Uit de eerste binnengekomen reacties blijken vooral jonge gescheiden moeders problemen te ondervinden. 

reacties (9)

 • linkse rakkers

   

  hmmm Als de PvdA in de tijd dat ze het voor het zeggen hadden nu eens wat rechtser had gehandeld dat was het problem een stuk kleiner! Immigranten ook gewoon op de wachtlijst zetten, net zo lang als de netjes belastingbetalende die al jaren op de wachtlijst staat. Vooral de minderheden weer in een uitzonderingspositie plaatsen dat vergroot zeker de saamhorigheid in dit land!

  reageer
 • Moraalridder

   

  Kijken of Groenlinks ook zo'n Aktie ontplooit. Tjonge jonge die linkse rakkers toch. Alleen schreeuwen maar oplossingen bedenken Ho maar.

  reageer
 • Arie

   

  En als de pvda nou eens zocht naar goede structurele oplossing in plaats van klagen over de gevolgen van hun eigen beleid? Jaja verkiezingen dus geldingsdrang bij onze salon socialisten. 364860

  reageer
 • H.Wiesener

   

  Het is niet bevatten de PvdA was zelf voorstander om 30% bouwen van nieuwe huurwoningen en 70% koopwoningen te bouwen. Nu blijkt dat urgente gevallen voorrang gekregen voor een huurwoning van Centrada mensen nog op de wachtlijst staan voor een huurwoning de wachttijd niet minder. Centrda wil graag nieuwe huurwoningen bouwen Centrada word tegen gehouden door de PvdA houd vast aan de 30% bouwen van huurwoningen er moet naar de behoefde nieuwe huurwoningen worden gebouwd.

  reageer
 • .W.

   

  Tsja, er komen gemeenteraadsverkiezingen aan, en dus gaat de PvdA weer net doen of ze enig belang hechten aan wat burgers wensen en willen. Na de verkiezingen is dit per direct weer voorbij en gaan ze vooral dat doen waar de meeste burgers totaal niets aan hebben.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Keessie

   

  Ik wil niet generaliseren, maar ik ken veel jonge gescheiden moeders die bewust niet bij hun partner willen blijven wonen vanwege toeslagen, voordeurdelersnorm etc. Zelfs asielzoekers willen liever een eigen woning om zo meer bijstand te kunnen krijgen. De verantwoordelijke bewindslieden voor dit beleid zijn Stef Blok en Lodewijk Asscher idd.... van de PVDA... Over boter op je hoofd gesproken....

  reageer
 • pieter

   

  PvdA heeft vier jaar geregeerd en heeft Blok en de coöperaties zijn gang laten gaan, m.a.w. bijna geen moer gebouwd in de sociale sector, uitgezonderd A Z C gebouwen, die vlogen als paddenstoelen uit de grond, want daar kun je je mee profileren, alleen de kiezers hadden ze door.

  reageer
 • Willem Dronten

   

  Er komen zekker verkiezingen pvda heeft stemmen nodig ha ha ha en krijgen ze die neeeeee

  reageer
 • 13xx

   

  Een dag niet cynisch geweest is een dag niet geleefd?

 • Boels

   

  Woningzoekenden moeten maar eens kijken op www.airbnb. Ik denk dat er wel wat sociale huurwoningen te vinden zijn die onterecht als pseudohotel dienen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert